Diepman, peerdevolk

Diepman, peerdevolk

EMMEN – We hebben het al eerder over gehad de familie Diepman aan het Maatpad. Kijk hier nog even terug naar een stukkie van 2011 dat ging over Hein Diepman. Maar Hein is er ondertussen niet meer.

 

Maar de  broers, en neven en kinderen van Hein zitten in de paarden. Natuurlijk ook zijn zoon, die op de plek aan het Maatpad als beroep heeft, paarden zadelmak gaat maken. en  hij heeft er tevens een paardenpension; stal Diepman. . Heel vaak zie hem met een van zijn paarden rijden naast het fietspad op het zandgedeelte.

Ook vandaag deed hij weer zijn best. Vandaag had hij tijd voor even een praatje. Meestal is hij druk bezig met zijn werk. Hij had nu een paard onder handen van een klant. Hij gaat er vrij rustig mee omdat het paard drachtig is. Maar dat is geen reden om het diertje niets te leren. Na dat een veulen geboren is moet het nog even weer in opleiding, maar verteld de heer Diepman, wat ik hem nu heb geleerd is hij dan vast niet vergeten, dat pakt ze zo weer op.

 

Hoonhorst heeft nog een eigen rijvereniging ( De Bergruiters) Binnenkort is er zelfs weer een paardenconcours in Hoonhorst, nou ja even iets buiten Hoonhorst. Bij dergelijke concoursen  heerst er altijd een gezellige sfeer, dat was vroeger al zo, zeker in en rond de tent. Vaak een trefpunt van paardenliefhebbers, allemaal met dezelfde hobby.

Foto's 5
Diepman, peerdevolk
Diepman, peerdevolk
Diepman, peerdevolk
Diepman, peerdevolk
Artikel delen: