St. Cyriacus komt voor verbinding en herkenning - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

St. Cyriacus komt voor verbinding en herkenning

HOONHORST – DALFSEN – RECHTEREN –  27 augustus 2021.Zaterdag 4 september komt St. Cyriacus naar Hoonhorst en Dalfsen. In aansluiting op eerdere berichtgeving heeft St. Cyriacus doorgegeven welke route hij kiest, en bij welke organisaties en locaties hij op bezoek gaat.

St.Cyriacus arriveert om 11.00 uur in Hoonhorst, aan de Kerkstraat bij de RK Kerk St.Cyriacus, daarna loopt hij verder over de Kerkstraat naar de KBS St. Cyriacus.

Op weg naar de Zwarteweg brengt hij nog een bezoek aan het Kerkhof. Het goed en mooi onderhouden Kerkhof bestaat dit jaar 200 jaar.

Via de Zwarteweg, het Maatpad en de Papenallee komt St. Cyriacus bij de Vecht aan, waar hij door het Nier Veer naar de overkant wordt gebracht.

In Dalfsen aangekomen, bij de steiger bij de Blauwe Boogbrug, loopt hij via het centrum naar het Kerkplein, waar hij de Grote – of St. Cyriacuskerk bezoekt. Tenslotte sluit hij zijn bezoek af bij de RK Kerk Dalfsen St. Cyriacus.

Bij elke locatie spreekt St. Cyriacus een kort woord van dank, bemoediging en inspiratie.

St. Cyriacus is herkenbaar door de rode Dalmatiek, bovenkleed van een diaken, die hij draagt. St. Cyriacus komt vooral naar Hoonhorst en naar Dalfsen voor verbinding en herkenning. St. Cyriacus is niet alleen meerdere keren vernoemd in Hoonhorst en Dalfsen, ook de kleuren rood en geel komen veelvuldig terug, het zijn immers ook de kleuren van de Familie Van Rechteren en de Pachtboerderijen. Zaterdag 4 september wordt een ieder uitgenodigd om een stuk, of de hele route, met St. Cyriacus mee te lopen.

Artikel delen: