Beginnerscursus tafeltennis gestart - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Beginnerscursus tafeltennis gestart

DALFSEN – DTV’84 gestart met beginnerscursus tafeltennis voor volwassenen! Afgelopen donderdagavond was de eerste van vier avonden, waarin de beginselen van het tafeltennis werden uitgelegd en geoefend. De zaal werd gevuld met 11 deelnemers die enthousiast en fanatiek aan de slag gingen.

DTV’84 gestart met beginnerscursus tafeltennis voor volwassenen
Afgelopen donderdagavond was de eerste van vier avonden, waarin de beginselen van het tafeltennis werden uitgelegd en geoefend. De zaal werd gevuld met 11 deelnemers die enthousiast en fanatiek aan de slag gingen.
Na een kopje koffie of thee, werd er gestart met een kleine warming-up in de vorm van een kennismakingsspel. Vervolgens werd uitgelegd hoe je een tafeltennisbat vasthoudt, en werd behendigheid en balcontrole geoefend middels balletje hoog houden (forehand en backhand) en het in tweetallen overspelen (zonder de bal op de grond te laten vallen).
Na deze oefeningen werd ook de tafeltennistafel ingezet; de deelnemers – met steeds wisselende tegenspelers – gingen aan de slag met service (de bal vanaf een vlakke hand 16 cm opgooien), forehand- en backhand contra, en backhand schuiven. Er werden veel tips en aanwijzingen gegeven om het leuke spelletje steeds beter te kunnen spelen.
Al met al een heel gezellige en leerzame avond. Deelnemers gaven aan dat ze hadden genoten en een leuke avond hadden gehad. Op naar volgende week, dan komt de forehand topspin aan bod.
Heeft u deze beginnerscursus gemist of heeft u ook interesse in tafeltennis? Er wordt een tweede cursus georganiseerd in januari 2022. Wilt u niet wachten tot januari, dan nodigen wij u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen op donderdagavond of woensdagmorgen (sporten overdag). Meer informatie kunt u vinden op www.dtv84.nl of neem contact op met Willemien (06-52121572)

Artikel delen: