De nieuwe Rondom Dalfsen is uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De nieuwe Rondom Dalfsen is uit

DALFSEN – Over een Deventenaar, een Zeeuw, een Duitser en een muurtje. In deze Rondom Dalfsen een artikel over Broos Seemann, geboren Deventenaar, die onderwijzer werd in Lemelerveld, in het door hem zo geliefde Salland.

Dat hij een goed verteller was blijkt uit zijn talloze verhalen, columns en gedichten in het Nederlands en in het Sallands dialect.
Hoe kon een Zeeuw in de vorige eeuw door zijn huwelijk in Oudleusen terechtkomen? In een boeiend relaas leest u over een Zeeuwse jongeman die het via de bedelaarskolonie Ommerschans bracht tot vrij man. Erve Verstelle verwijst naar hem.
Ook een verslag van de met veel publiciteit omgeven berging van een Duits jachtvliegtuig dat in 1944 crashte in Millingen bij Hoonhorst. Na bijna tachtig jaar werd de identiteit van de vlieger eindelijk bekend. Diverse foto’s tonen de bijzondere bodemvondsten.
Edelen en bisschoppen hadden in de middeleeuwen de behoefte hun macht te onderstrepen door op strategische plekken kastelen te bouwen. De drie echte kastelen in Dalfsen, Rechteren, Rutenberg en Gerner, behoorden tot het rijke kastelenlandschap in het Oversticht.
En… het muurtje rond de Grote Kerk in Dalfsen kent ook een geschiedenis.
Leden krijgen het blad in de bus, losse nummers zijn verkrijgbaar bij The Read Shop en Primera Jansen in Dalfsen, bij Wennemars in Oudleusen en bij Blitsspul in Lemelerveld

Foto's 3
De nieuwe Rondom Dalfsen is uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
De nieuwe Rondom Dalfsen is uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: