Relatiebootcamp voor jonge stellen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Relatiebootcamp voor jonge stellen

ZWOLLE  – Echte liefde bestaat echt. Hoera, je bent verliefd! Hoe houd je het in de toekomst net zo leuk als jullie het nu hebben? Een stichting uit deze regio geeft relatietrainingen aan jonge stellen: de relatiebootcamp. Een nieuw concept in Nederland voor koppels van 20 tot 40 jaar.

“Verliefd zijn is een heerlijk gevoel”, zegt relatietherapeut Barbara Cremers van Relatietherapie Zwolle. “Je ziet vooral positieve dingen van de ander en gaat volledig in elkaar op. Na die eerste fase volgt een andere vorm van liefde.”

Met haar kennis over relaties zet zij zich nu als medeoprichter in voor de Stichting Gezonde Relaties. “Wij bieden relatiebootcamps aan waarin we inzicht geven in vragen als: wat maakt dat het zo leuk is nu? Hoe komt het dat je op deze persoon verliefd bent geworden? En wat zorgt ervoor dat, ondanks dat je heel veel van elkaar houdt, er toch lastige momenten (zullen) zijn? Ook geven we uitleg over de werking van het brein en de invloed hiervan op je relatie. Daarnaast leren stellen op een speciale manier met elkaar praten. Een techniek waarmee je elkaar echt leert begrijpen en voelen dat je verbonden bent.”

Het idee voor de relatiebootcamp komt uit Amerika. Daar is het in sommige staten verplicht om de cursus te volgen als je gaat trouwen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die dit hebben gedaan, meer tevreden zijn over de relatie. Ook lopen zij minder kans op een scheiding en draagt het positief bij aan het ouderschap en de ontwikkeling van (toekomstige) kinderen. Daarnaast neemt de kans op mentale en lichamelijke klachten af bij stellen die tevreden zijn over hun relatie.

Barbara Cremers: “Liefde wordt gecreëerd door twee mensen die bewust samen op een reis gaan waarin respect voor elkaar, liefde, begrip, steun en plezier met elkaar centraal staan. De relatie wordt dan even belangrijk als de eigen individuele behoeftes en wensen. Echte liefde bestaat echt!”

Op zaterdag 9 oktober aanstaande geeft Barbara Cremers een relatiebootcamp aan jonge stellen in Zwolle, van 13 tot 18 uur. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar www.gezonderelaties.nl

Artikel delen: