Wethouder Jan Uitslag verbaast zich over  ‘motie van treurnis’ - Foto: Wim
Foto: Wim

Wethouder Jan Uitslag verbaast zich over  ‘motie van treurnis’

DALFSEN –Volgens de Dalfser raadsfracties van PvdA, D66 en VVD is CDA-wethouder Jan Uitslag ernstig in gebreke gebleven bij het juist en tijdig informeren van de gemeenteraad over het jeugdzorgdossier.

De raad heeft het aangekondigde  rapport van het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland over de enorme winsten van zorgcowboys, waarvan er twee ook in de gemeente Dalfsen actief zijn, nog steeds niet ontvangen. Om hun ongenoegen kracht bij te zetten diende José Eilert (PvdA) namens de drie fracties maandagavond tijdens de raadsvergadering een ‘motie van treurnis’ in.

Wethouder Uitslag verbaasde zich er over dat de raad met een ‘motie van treurnis’ gebruik maakt van een van de zwaarst mogelijke instrumenten die de gemeenteraad heeft. In zijn reactie gaf Uitslag aan dat hij eerder al zijn excuses heeft gemaakt dat het onderzoekrapport er niet voor de zomer lag. Wel heeft de raad eind september een vertrouwelijke memo met aanvullende informatie ontvangen. Er is volgens de wethouder geen sprake van het achterhouden van informatie. ‘Het achterhouden van informatie is een politieke doodzonde. Er is geen rapport. De motie is gebaseerd op verkeerde aannames en onjuiste informatie. Een appje of telefoontje naar mij had dit kunnen voorkomen’, aldus Uitslag.

Na een korte schorsing constateerde José Eilert dat de wethouder de indruk heeft gewekt dat er wel een rapport zou zijn en dat het vertrouwelijke memo kennelijk het rapport is. De manier van communiceren van de wethouder is volgens haar  dan ook de reden dat er verkeerde conclusies zijn getrokken.

De ‘motie van treurnis’ kreeg uiteindelijk geen steun van Gemeentebelangen, CDA en ChristenUnie en is daarmee verworpen.

Artikel delen: