Korfballers d’Ommerdieck delen de punten

NIEUWLEUSEN – De returnwedstrijd was tegen Wit Blauw 5 uit Kampen. In Kampen verloor d’Ommerdieck met 13-10. Bij d’Ommerdieck stonden in de aanval : Agnes Compagner, Lisanne  Teeuwsen, Robert Batterink en Gert Timmerman . In de verdediging : Miranda Huzen, Gerja Eykenaar, Jasper Ekkelenkamp en Martin Alteveer.

Wit Blauw begon zeer fanatiek en was de eerste minuten succesvol. D’Ommerdieck stond binnen 5 minuten achter met 0-2  .Een benutte strafworp door Martin Alteveer zorgde voor 1-2.

Na 1-3 wist d’Ommerdieck door goed te combineren en goede aanvallen op te zetten , de stand gelijk te trekken 3-3. Er werd goed verdedigd, maar Wit Blauw scoorde eerst, waarna d’Ommerdieck de stand weer op gelijke hoogte bracht 4-4. De ruststand was 5-5.

Gelijk na rust schoot Wit Blauw raak 5-6. Gerja Eykenaar schoot een strafworp raak 6-6.

En Lisanne Teeuwsen bracht d’Ommerdieck voor ’t eerst op voorsprong 7-6. Weer kwam Wit Blauw langszij 7-7. Na 8-8 was het Wit Blauw die raak schoot 8-9. D’Ommerdieck bleef rustig combineren en bleef de goede kans afwachten. De stand was weer gelijk 9-9. Wit Blauw ging in hoog tempo door en bleef maar proberen om een doelpunt te maken. Dit lukte 9-10. De tijd begon te dringen en het lukte Jasper Batterink om in de laatste minuut te scoren. 10-10. Beide teams een punt.

Doelpuntenmakers : Agnes Compagner 2x, Jasper Batterink 2x , Martin Alteveer, Robert Batterink, Miranda Huzen, Gerja Eykenaar, Lisanne Teeuwsen en Astrid Aalbers.

Woensdag 6 oktober speelt d’Ommerdieck om 20.00 uur thuis tegen Oranje Zwart 4 en

zaterdag 9 oktober is de returnwedstrijd in Zwolle om 12.30 uur.