Teleurstellend laatste raceweekend voor Leon Stolte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Teleurstellend laatste raceweekend voor Leon Stolte

NIEUWLEUSEN – Het laatste weekend van het raceseizoen bracht voor Leon Stolte niet het resultaat waar op gehoopt werd. Stond Stolte in september nog op het podium, zaterdag was een achtste plaats het hoogst haalbare en haalde hij in de eerste race de finish niet.

 

Het begon vrijdag al tijdens de trainingen. Allereerst was er een oliespoor op de baan waardoor er een vijftal rijders, onder wie Stolte, onderuit gingen.  In een volgende sessie liep het blok vast en moest hij verder op de reserve motor. Inmiddels was de baan nat van de regen en liet Stolte zien een goede regenrijder te zijn. Ondertussen was er een nieuw blok uit Nieuwleusen gearriveerd en konden de monteurs aan het sleutelen aan de eerste motor.

 

Helaas voor Stolte was het zaterdag weer droog. Tijdens de kwalificatie was de baan opdrogend, Stolte begon goed en noteerde zelfs lange tijd de beste tijd. Op een steeds droger wordende baan waren er nog drie coureurs sneller in de laatste ronde, zodat hij vanaf plaats vier mocht vertrekken in de race. In de eerste race ging het al snel fout, een renner voor hem schoof onderuit. In een poging hem te ontwijken kwam Leon ook in aanraking met het asfalt en was het einde race. De motor was flink beschadigd en Stolte moest de tweede race op de reserve motor rijden. In de laatste race van het seizoen reed hij hiermee naar een achtste plaats. Het laatste raceweekend was wel een beetje illustrtief voor het seizoen met valpartijen, blessures en mechanische problemen.

 

Stolte over het laatste raceweekend, dat niet verliep zoals van te voren gehoopt. “Dit weekend was er één om gauw te vergeten. Meer pech gehad waar ik niets aan kon dan dat ik er wel wat aan kon doen. Ook veel mechanische pech, zelfs zoveel dat je niet het optimale uit jezelf kan halen. Ik weet dat ik daardoor een stap mis die ik normaal wel kon laten zien. Er had veel meer ingezeten dit jaar maar het zat niet mee.”

 

 

Foto’s: JTS Fotografie

 

 

 

 

 

Foto's 3
Teleurstellend laatste raceweekend voor Leon Stolte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Teleurstellend laatste raceweekend voor Leon Stolte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: