Myla geeft een kadootje! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Myla geeft een kadootje!

LEMELERVELD – Myla, de Dalfser kinderburgemeester, deelt kadootjes uit! Ze heeft een volle agenda. Ze moet direct door naar een echtpaar in Lemelerveld, die ze samen met haar ambtsgenoot Erica bezoekt vanwege hun 60-jarige huwelijk.

Toch maakt ze ruimte in haar drukke schema om de attentie te overhandigen aan de Coop in Lemelerveld, vanwege hun medewerking aan de actie Alle Shampooflessen Verzamelen! Ook de andere inzamelpunten kregen een presentje.

Myla vindt duurzaamheid heel belangrijk: “de aarde warmt snel op en daarom is het niet goed om allerlei spullen maar in het milieu te gooien en niet te recyclen”, aldus Myla. Als er ondertussen met veel kabaal een kar voorbijkomt en ze veel harder moet praten om boven het lawaai uit te komen reageert ze met een uitbundige schaterlach. “Shampooflessen worden veel gebruikt en daarom is het goed om die in te zamelen”, vervolgt ze ongestoord haar verhaal.

Myla is blij dat ze nog een schooljaar kinderburgemeester mag zijn. Ze wil nog graag veel doen en bereiken en heeft veel ideeën om van Dalfsen een nog mooiere gemeente te maken over. Ze denkt aan een eigen website om haar ideeën te delen met andere mensen, zodat ze ook kinderen in andere dorpen kan bereiken.

Ondertussen loopt de actie Alle Shampooflessen Verzamelen! goed door. De inzamelbakken bij de supermarkten blijven nog staan want de stroom ingezamelde flessen blijft groot. Ondertussen zijn er door het succes in Dalfsen plannen om de actie ook buiten de gemeentegrenzen te gaan organiseren.

Foto's 3
Myla geeft een kadootje! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Myla geeft een kadootje! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: