PlattelandsParlement 2021

DALFSEN – Kom ook op zaterdag 20 november naar het landelijke PlattelandsParlement 2021 in Trefkoele+ in Dalfsen. Meld je aan! De LVKK (Landelijke Vereniging Kleine Kernen), OVKK (Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen) en de provincie Overijssel heten je op zaterdag 20 november van harte welkom in De Trefkoele+ in Dalfsen op het landelijke PlattelandsParlement 2021. Het thema van deze dag is ‘Platteland kiest Positie’.  Jij komt toch ook?

Lokale kracht en initiatief
Het platteland verandert nog sneller dan de stad. Dorpen en kleine kernen zijn het thuis van vele Nederlanders. Zij krijgen de komende jaren te maken met grote opgaven. Denk aan de energietransitie, de bouw van voldoende woningen, veranderingen in de landbouw, kwetsbare natuur en behoud van sociale voorzieningen. Bewoners en ondernemers kennen als geen ander de uitdagingen en kansen op het platteland. Het barst er van lokale kracht en gezamenlijk initiatief. Plattelanders zetten zich samen in voor de leefbaarheid.

Contact en inspiratie
Op het landelijke PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Ook gaan lokale initiatieven in gesprek met landelijke en lokale politici en bestuurders. Het platteland kiest dus positie!

 

Thema’s 2021:

  • Wonen op het platteland: veel ruimte, weinig plek
  • Ontmoetingsplekken: accommodaties & voorzieningen dorpsbreed onder de loep
  • Lokale kracht & noaberschap: het verschil maken doe je zo!
  • Duurzame dorpen delen: samen voor klimaat, gezond voedsel & biodiversiteit

 

Ook de finale en uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021 vindt plaats tijdens dit PlattelandsParlement.

 

Landelijke PlattelandsParlement 2021

  • Zaterdag 20 november van 09.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen
  • Dagvoorzitter: Sander Schimmelpenninck

 

DIRECT NAAR

 

 

Artikel delen: