S.V. Nieuwleusen blijft op koers tegen CSVC - Foto: Ingezonden foto

S.V. Nieuwleusen blijft op koers tegen CSVC

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag moest S.V. Nieuwleusen uit naar CSVC in Coevorden, dat meestal een lastige tegenstander vormt. S.V. Nieuwleusen start fel en zet CSVC direct onder druk. In de 12e minuut krijgt S.V. Nieuwleusen een vrije trap op de rand van de 16-meter. Reinier Meijerink krult de bal fraai om de muur laag in de linkeronderhoek, 0-1. S.V. Nieuwleusen is heer en meester en creëert diverse kansen via Bas Evenboer en Randy Vink op de lat.

In de 24e minuut wordt een doelpunt van de uitstekend spelende Tom Vasse onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. S.V. Nieuwleusen blijft aandringen en krijgt nog meerdere kansen. In de 27e minuut speelt Thomas Koobs zich knap vrij en krult de bal met de linkervoet uiterst verfijnd in de verste hoek, 0-2. Hierna zijn er nog diverse kansen voor S.V. Nieuwleusen via Randy Vink, Reinier Meijerink, Tom Vasse en Bas Evenboer. Als enige kritiekpunt is aan te merken dat de wedstrijd al voor rust beslist had moeten zijn.

Direct na rust is het S.V. Nieuwleusen dat direct weer het initiatief pakt en uit de eerste de beste aanval is het Randy Vink die mooi teruglegt op Bas Evenboer, Bas schiet de bal via de handen van de keeper in de kruising, 0-3. Dit is de nekslag voor CSVC. In de 50e minuut wordt Thomas Koobs vastgehouden binnen het strafschopgebied, dus wordt een penalty gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter A. Jansen uit Grolloo. De strafschop wordt hard naast geschoten door Reinier Meijerink. Wederom krijgt S.V. Nieuwleusen meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen. In de 71e minuut is het CSVC dat de enige kans van de wedstrijd krijgt, Tim Hoogenkamp strekt zich uit naar de bovenhoek en tikt de bal over. In de laatste fase worden de A-spelers Sander Bollemaat en Jille Brinksma ingebracht die zonder problemen meespelen in de hoofdmacht. Jille krijgt nog een kopkans, maar de keeper redt bekwaam.

Een uitstekende en zeer verdiende overwinning voor S.V. Nieuwleusen.

Opstelling S.V. Nieuwleusen: Tim Hoogenkamp, Gerrit Zekveld (73e Kris Tinholt), Roy Bollemaat, Saake Malenstein (82e Niek Bollemaat), Leon de Raad, Thomas Koobs, Mark de Weerd (86e Sander Bollemaat), Reinier Meijerink, Tom Vasse (73e Thomas Huzen), Randy Vink (86e Jille Brinksma), Bas Evenboer

Volgende week speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen medekoploper ZZVV uit Zuidwolde om 14.30 uur.