Slotoffensief een succes! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Slotoffensief een succes!

DALFSEN – Vandaag start Dorpen van Morgen samen met de gemeente Dalfsen het slotoffensief voor de 75 euro-actie, die eind van het jaar afloopt. Er zit nog geld in de subsidiepot en dus zijn mogelijkheden om onze gemeente energiezuiniger te maken nog onbenut.

Door corona was het moeilijk om iedereen te bereiken en de gesloten of beperkt open winkels vormden voor de inwoners een barrière. Daarom is besloten om de actie te vereenvoudigen. Inwoners kunnen bij een zevental winkels in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen een pakket ledlampen ophalen. Zonder te betalen! Wel moet je tonen dat je niet eerder meedeed. Dit kan door je aan te melden bij www.dorpenvanmorgen.nl/gratis. Daar kun je postcode en huisnummer ingeven en als dat nog niet gebruikt is kan je in de door jou opgegeven voorkeurswinkel zo’n pakket ophalen. In overleg met de winkel kun je ook kiezen voor andere energiebesparende producten, zoals energiezuinig witgoed en isolatiemateriaal. De 75 euro wordt dan verrekend.

Op de eerste dag kwamen er al ruim 120 mensen naar de winkels om hun pakket op te halen. De winkels reageren tevreden. Dorpen van Morgen spreekt van een groot succes, maar benadrukt dat de bodem van de pot nog lang niet in zicht is. Er staan nog flink wat pakketten klaar!

Artikel delen: