Sponsoractie voor kindertehuis Roemenië - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sponsoractie voor kindertehuis Roemenië

DALFSEN – Afgelopen zaterdag fietsten 5 (schoon) zoons van Bertus Leijenhorst de Vechtdaltocht om daarmee geld op te halen voor het goede doel. Op de foto zijn ze net aangekomen de broers en zwagers Marco, Jos, Bart, Bart en Frits. Ze hebben afgelopen zaterdag (9 oktober) gefietst van de bron van de Vecht (Darfeld in Duitsland) naar de monding even buiten Zwolle, 235 km.

Het was heel pittig, maar het doel gaf veel motivatie. Het doel is de sponsoractie voor de bewoners die de pech hadden geboren te worden in het krottendorp in Danes (Roemenië). Zij worden uitgestoten, genegeerd door de bevolking en de overheid. Ze hebben nauwelijks voorzieningen zoals gas, stroom en water. Ze hebben nauwelijks kans op onderwijs en werk.

Afgelopen juni heeft (schoon)vader Bertus Leijenhorst (67) dezelfde afstand hardlopend afgelegd voor hetzelfde doel.
De social worker Liviu Tudosi zet zich in om het levensperspectief van deze mensen te verbeteren. De sponsoractie is bedoeld om zonnepanelen te leggen op het dak van het community gebouw zodat daarmee geld bespaard kan worden wat dan direct gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van zelfredzaamheid en welzijn van deze mensen. Er is nog ruim € 2000,- nodig. Doneren kan nog tot eind oktober. Alle beetjes helpen (www.steunactie.nl zoeken op Danes). Je kunt ook één of meer mezenkastjes bestellen, gemaakt van hergebruikt hout. € 9.- per stuk, bestellen 06 – 573 301 02.

Foto's 2
Sponsoractie voor kindertehuis Roemenië - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: