Foto expositie Jan Willem Brinkman in het gemeentehuis

DALFSEN – Expositie Jan Willem Brinkman Historische Kring Dalfsen in het gemeentehuis. Van 5 november tot en met 14 december kunnen inwoners van de gemeente Dalfsen even terug in de tijd bij de foto expositie van Jan Willem Brinkman in het gemeentehuis Dalfsen. De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De expositie maakt onderdeel uit van de expositiereeks in het gemeentehuis Dalfsen. Waarbij lokale kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. Dit keer exposeert de Historische Kring Dalfsen de foto’s van Jan Willem Brinkman, die in 2017 overleed. Hij betekende veel voor de Historische Kring Dalfsen, met name voor de werkgroep foto- en beeldmateriaal.

Van bouw tot sloop

Jan Willem Brinkman maakte foto’s van gebouwen die gesloopt werden, foto’s van nieuwbouw in Dalfsen of foto’s voor een fietstocht langs oude gebouwen. Het digitaal bewerken van foto’s met een fotobewerkingsprogramma was voor hem kinderspel.

Meer historisch beeldmateriaal

De expositie is uitgebreid met beeldmateriaal waar Jan Willem Brinkman een bijdrage aan heeft geleverd. Fotoboeken met klassenfoto’s, maar ook van bekende gebouwen in Dalfsen. Ook zal er documentatie en voorwerpen van de werkgroep ’39 – ’45 over de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld worden.

De Historische Kring Dalfsen is Jan Willem heel erg dankbaar voor het vele werk dat hij heeft verricht.

Bij een bezoek aan het gemeentehuis Dalfsen zijn de geldende coronamaatregelen van toepassing.

Artikel delen: