Gemeentelijk energiefonds voor ‘financieel kwetsbare’ inwoners - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Gemeentelijk energiefonds voor ‘financieel kwetsbare’ inwoners

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen heeft donderdagavond bij de begrotingsbehandeling 40.000 euro vrijgemaakt voor een tijdelijk energiefonds. Inwoners die in de problemen komen door de stijgende energieprijzen kunnen hier een beroep op doen. 

De regeling geldt totdat de compensatiemaatregelen van het kabinet in 2022 worden ingevoerd. Met Sinterklaas en Kerst in het verschiet wil de raad nu al de helpende hand bieden aan minder draagkrachtigen (inkomen tot 110% van de bijstandsnorm). Zij kunnen een bijdrage van bijvoorbeeld 50 tot maximaal 100 euro per maand ontvangen tot het moment dat de rijksregeling ingaat. Wel moet de aanvrager aantonen dat de financiële problemen komen door het aflopen van het energiecontract of door variabele tarieven. 

De raad wil ook dat de energiecoach met deze inwoners in gesprek gaat over besparingsmogelijkheden door de woning te verduurzamen. Verder vindt de raad dat verhuurders hun verantwoordelijkheid moeten pakken door installaties goed in te regelen of sneller zonnepanelen aan te brengen.

Artikel delen: