Geldmaat weer slachtoffer (Update) - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geldmaat weer slachtoffer (Update)

DAFSEN – Vandalen hebben de geldmaat nog erger beklad.
Wie doet zoiets in ons Dalfsen vraagt een inzender zich af.

Geldautomaat

Nadat de RABO bank ons dorp als een dief in de nacht verliet verdwenen ook de geldautomaten in de vrachtwagen. Het heeft heel lang geduurd voordat er één nieuwe van Geldmaat aan het Kerkplein geplaatst werd. Voor zover ik weet is deze automaat altijd buitendienst.  Opvallend is wel dat de firma Brinks met een zekere regelmaat de geld cassettes wisselt. Vorige week woensdagnacht is de automaat met zwarte verf beklad en afgelopen nacht is er nog een witte smurrie bijgegooid. Van het eerste incident stond zaterdag een artikel op Dalfsennet.
Vanmorgen heb ik de firma Geldmaat gebeld. Na een kwartiertje in de wacht heb ik gevraagd wanneer de geldautomaat in gebruik genomen wordt. Er werd mij meegedeeld dat de automaat op het Kerkplein al lange tijd in gebruik is en dat er geen opnames worden gedaan. Van beklad en smurrie wist men niets. Vandaag stond het apparaat gepland voor service. Vreemd, aan de muur hangen twee camera’s en in de automaat zit er ook één. Vanavond was de situatie ongewijzigd.

Uit ervaring weten we inmiddels allemaal hoe banken omgaan met diensten die onvoldoende worden afgenomen. Het is voor ons mooie dorp toch een verschraling als er buiten winkeluren geen geld meer gepind kan worden. Weet iemand hoe het daadwerkelijk zit?

Gerrit

Foto's 2
Geldmaat weer slachtoffer (Update) - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: