“Het DNA van Oudleusen” toch nog te zien

“Het DNA van Oudleusen” toch nog te zien

OUDLEUSEN – Documentaire “Het DNA van Oudleusen” op Vechtdal TV. De documentaire “Het DNA van Oudleusen” is reeds een paar maal vertoond in Kulturhus de Wiekelaar. Er stonden nog een paar filmavonden gepland, maar de aangescherpte coronamaatregelen gooiden roet in het eten.

 

Om toch iedereen in het Vechtdal in de gelegenheid te stellen deze film te bekijken is deze komend weekend te zien op Vechtdal TV.

Zaterdag 27 november om 16.00, 18.00 en 20.00 uur en zondag 28 november om 13.00, 15.00, 17.00 en 19.00 uur staat de documentaire: “Het DNA van Oudeusen” in het uitzendschema op Vechtdal TV.

Twee jaar lang is gewerkt aan het project “Het DNA van Oudleusen”, onderdeel van “Het DNA van Dalfsen”.  De film over de agrarische geschiedenis van Oudleusen is gemaakt door Café Noir, het bedrijf van Oudleusenaar Frank Hogenkamp

 

Met het project het DNA van Dalfsen wil het gemeentebestuur van Dalfsen de rijke geschiedenis meer zichtbaar maken. De uitvoering werd toevertrouwd aan de Historische Kring Dalfsen. De werkgroep Oudleusen van de Historische Kring leverde een drietal bijdragen, waarvan deze film de afsluiting vormde.

 

In vijf delen komt de agrarische geschiedenis in beeld, naar ideeën van de werkgroep vertolkt door ‘heel Oudleusen’. Vanaf de tijd van de Trechterbekers tot het heden, van in beestenvellen gehulde jagers tot de mensen van nu. En allemaal Oudleusenaren. In overleg met de maker zendt Vechtdal TV deze film van circa 45 minuten uit.

Ingezonden door Evert Jan Pasman

Artikel delen: