25 jaar onder één dak! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

25 jaar onder één dak!

DALFSEN – 22 november 1996 openden Wereldwinkel Dalfsen en SARI Fair Fashion hun gezamenlijke winkel aan de Emmastraat 20. Het was een spannend experiment of het zou gaan lukken, maar inmiddels is het bewijs geleverd. Het is nog springlevend. Zoiets gaat niet vanzelf.

Zoiets gaat niet vanzelf. Het vraagt inspanning, enthousiasme en doorzettingsvermogen van een grote groep betrokken vrijwilligers. 25 jaar afstemmen op velerlei gebied en met de tijd meegaan.
In de loop der jaren is er natuurlijk het een en ander veranderd maar onze visie is nog steeds dezelfde. Om een voorbeeld te geven: in 2010-2012 hebben we ons ingezet om de Millenniumdoelen die de Verenigde Naties had opgesteld onder de aandacht te brengen van de inwoners in de gemeente Dalfsen. Nu conformeren we ons aan de Social Development Goals, eveneens van de VN, die een vervolg zijn op de Millennium doelen en willen we een bijdrage leveren aan een aantal van de geformuleerde doelen.
Wij willen met de winkel vooral een bijdrage leveren aan:
Doel 1: Geen armoede,
Doel 8: Eerlijk werk en economische groei en
Doel 12: verantwoorde consumptie en productie.
Door bijvoorbeeld koffie in de Wereldwinkel te kopen draagt u bij aan een leefbaar loon voor de koffieboeren. Koopt u bijvoorbeeld een katoenen shirt met het GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk dan draagt u bij aan duurzame biologische katoenbouw.
We waren van plan om u in de winkel te trakteren op koffie/thee met iets lekkers maar door de aangescherpte corona maatregelen stellen we dat nog maar even uit. Wel is er voor iedere kopende klant in de week van 22 november een kleine attentie.
Een woord van dank voor onze verhuurders Jan en Manny Ardesch is hier ook op z’n plaats. Zij ondersteunen onze visie van harte.
Van harte welkom in de winkel!
Wereldwinkel Dalfsen en SARI Fair Fashion
Emmastraat 20
www.wereldwinkeldalfsen.nl
www.sari-fairfashion.nl

Foto's 2
25 jaar onder één dak! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: