Vrijwilligers warmtecamera actie “Check je warmtelek” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Vrijwilligers warmtecamera actie “Check je warmtelek”

DALFSEN – Eind januari, begin februari 2022 wil de werkgroep “Bewust Wonen” van de duurzaamheids vereniging “Groen Gebogen” weer van start gaan met de warmtecamera actie “Check je warmtelek” Deze actie doen wij in de bebouwde kom van de kern Dalfsen!

Duurzaam wonen begint met een goed geïsoleerde woning. Zo geniet u van meer comfort en een lagere energierekening, zeker in deze tijd met stijgende energieprijzen.
Met een warmtebeeldcamera, kunnen de vrijwilligers eenvoudig de eventuele warmtelekken van een huis in beeld brengen. De verschillende kleuren op de foto’s met de warmtebeeldcamera, laten zien waar de warmtelekken zitten. Dit geeft de bewoners inzicht en handvatten om gericht actie te ondernemen.
Om deze actie goed te laten slagen zijn we op zoek naar mensen die mee willen helpen om ons als vrijwilligers te assisteren. De actie periode eind januari, begin februari 2022, duurt 3 weken en het tijdstip waarop de opnames gemaakt worden is tussen 7 en 9 uur s ’ochtends, iedere vrijwilliger wordt ingedeeld op de ochtenden die hij/zij heeft aangegeven beschikbaar te zijn. We houden rekening met de geldende corona maatregelen en zullen alleen foto’s van de buitenzijde van de woningen nemen.
Wilt u een bijdrage leveren aan een duurzaam Dalfsen middels deze actie, meld u dan aan als vrijwilliger via bewustwonen@groengebogen.nl
Als de corona maatregelen het toestaan komt er een instructieavond.

Voor inwoners die graag warmtebeelden van hun woning willen laten maken? Houd de aankondigingen in de diverse media in de gaten en besef dat deze actie zonder vrijwilligers niet kan slagen!

Foto's 2
Vrijwilligers warmtecamera actie “Check je warmtelek” - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: