DNA van Oudleusen – Het knopje van de berk

OUDLEUSEN – De documentaire over de agrarische geschiedenis van het dorp is een initiatief van de Historische Werkgroep Oudleusen, wat onderdeel is van de Historische Kring Dalfsen. De film vertelt een lange geschiedenis, want al in de trechterbekertijd werd er geboerd in het Vechtdal en ook in Oudleusen zijn archeologische vondsten gedaan uit die tijd. 5000 jaar geschiedenis in 45 minuten.

In vijf delen komt de agrarische geschiedenis in beeld, naar ideeën van de werkgroep vertolkt door ‘heel Oudleusen’. Vanaf de tijd van de Trechterbekers tot het heden, van in beestenvellen gehulde jagers tot de mensen van nu. En allemaal Oudleusenaren!
Voor de vroegste tijd zijn opnemen gemaakt in de Bronzezeithof, het te weinig bekende openluchtmuseum van Uelsen, net over de grens. De andere delen zijn opgenomen in onze eigen omgeving. Een hele klus voor de werkgroepleden en het filmproductiebedrijf Café Noir – https://www.cafenoir.tv – van Oudleusenaar Frank Hogenkamp.
De film is in oktober 2021 in de Wiekelaar in première gegaan, een jaar later dan gepland in verband met de Corona pandemie. Aan de film is in totaal bijna 3 jaar gewerkt.

U kunt de film hier zien.

Artikel delen: