Met trots presenteert VVD Dalfsen de kieslijst - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Met trots presenteert VVD Dalfsen de kieslijst

DALFSEN – Met trots presenteert VVD Dalfsen de kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022! Het is een mooie lijst geworden, waar veel ruimte wordt gegeven aan verjonging. Een nieuwe generatie die nu opstaat en die de komende jaren gaat leren wat het raadswerk inhoudt.

De lijst wordt, net als vier jaar geleden, aangevoerd door lijsttrekker Gerrit Jan Veldhuis. Hij heeft de afgelopen jaren als raadslid en fractievoorzitter al de nodige ervaring opgedaan. Op nummer 2 vinden we de eerste nieuweling: Jurrian Visscher, horecaondernemer. Hij heeft zich de afgelopen corona-periode ingezet om de corona-regels voor horecabedrijven duidelijker te krijgen. Hij heeft daarmee goede contacten weten te leggen met de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer. We zijn ook erg trots op Scarlett Klein, zij staat op plaats 3. Zij heeft de afgelopen jaren in de steunfractie gezeten en is later lid geworden van het bestuur van VVD Vechtdal. In het dagelijks leven werkt Scarlett bij de ING. De nummer 4 heet Vernon Brandsema en is de volgende nieuweling. Hij wil de komende jaren gebruiken om kennis en ervaring op te doen in de lokale politiek. Vernon is werkzaam bij DPG media. Ook Hugo Endeman is nieuw op de lijst en wil de komende jaren gebruiken om ervaring op te doen. Als voetballer bij SVD is hij geen onbekende verschijning in Dalfsen. Hugo is ondernemer en eigenaar van XYCL.

De lijst wordt gecomplementeerd met een aantal ervaren lijstduwers: Marinus van Riezen, Harry Kok en Reint Warmelink. Het is een mooie, vernieuwende en ambitieuze lijst. Samen maken we Dalfsen steeds mooier!

Daarnaast is het verkiezingsprogramma van de VVD vastgesteld. Een greep uit een aantal belangrijke thema’s voor de VVD:

 • Wonen: voldoende woningen voor onze inwoners, maar ook het versnellen van woningprojecten.
 • Goedkopere woningen: bouwen voor doelgroepen (appartementen, starterswoningen), experimenteren met type woningen en woonvormen (tiny houses, flexibele woningen, woongemeenschappen).
 • Verduurzaming met gezond verstand. Aansluiten bij de ambities die we hebben afgesproken, maar ook ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is op het net, want anders hebben de ambities ook niet veel zin. Ambities moeten we oppakken in samenhang met andere opgaves.
 • Een bruisend Dalfsen voor elke leeftijd. Ruimte geven aan Kunst om Dalfsen, autorodeo’s, Blauwe Bogen dagen en KachelFM.
 • Voldoende bedrijventerreinen beschikbaar in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld.

De complete lijst is als volgt:

 1. Gerrit Jan Veldhuis
 2. Jurrian Visscher
 3. Scarlett Klein
 4. Vernon Brandsema
 5. Hugo Endeman
 6. Marinus van Riezen
 7. Harry Kok
 8. Reint Warmelink

Op de foto van links naar rechts: Vernon Brandsema, Hugo Endeman, Gerrit Jan Veldhuis, Jurrian Visscher en Scarlett Klein

Artikel delen: