Oude namen in steen en metaal, op hout en papier - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Oude namen in steen en metaal, op hout en papier

DALFSEN – De nieuwe Rondom Dalfsen, het blad van de historische Kring, is uit. In dit nummer een interview met Ab Goutbeek, die nog één keer met ons terugblikt op zijn tijd bij de Historische Kring, waarvan hij de motor was. In het kader van het Boerderijnamenproject is er ook een boeiend artikel over het ontstaan en de ontwikkeling van boerderij Sandwyk in Millingen, het eerste boerenerf waarvan inmiddels de naam is onthuld.

Bovendien een uitgebreid artikel over de Wolthaarshoek in Lemelerveld, een gebied dat al sinds de zestiende eeuw werd bewoond door de boeren die het land zelf ontgonnen. De bevrijding van Dalfsen komt wederom aan bod in een gedetailleerd artikel, nu vanuit de herinnering en de ervaring van “wie erbij waren”.

Bent u er misschien benieuwd naar welke Oranjetelg in 1835 zijn 63ste verjaardag vierde op Den Aalshorst? Zorg dan dat u een exemplaar van deze editie in handen krijgt. Alle artikelen zijn voorzien van prachtige kaarten, tekeningen en foto’s, sommige het inlijsten waard. Ook leuk als cadeau! Leden krijgen het blad in de bus, losse nummers zijn verkrijgbaar bij The Read Shop en Primera Jansen in Dalfsen, bij Wennemars in Oudleusen en bij Blitsspul in Lemelerveld.

Foto's 2
Oude namen in steen en metaal, op hout en papier - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: