Dalfsen steunt ondernemers en verenigingen bij QR-check

Dalfsen steunt ondernemers en verenigingen bij QR-check

DALFSEN – Gemeente Dalfsen heeft ruim 74.000 euro beschikbaar voor organisaties die verplicht zijn het coronatoegangsbewijs (CTB) en identiteitsbewijs van hun bezoekers te controleren. Horeca, sportverenigingen, sportscholen, kulturhusen en culturele instellingen komen in aanmerking voor een financiële bijdrage. 

De bijdrage vergoedt kosten voor de inzet van bijvoorbeeld gastheren en –vrouwen die bij de ingang het coronatoegangs– en identiteitsbewijs controleren, maar ook kosten die gemaakt zijn voor de aanschaf van materiaal om de controles uit te voeren. Alleen kosten die zijn gemaakt in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021 komen voor de vergoeding in aanmerking. De gemeente stelt geen eigen geld beschikbaar maar zet de middelen vanuit de rijksregeling  een-op-een door.

Burgemeester Erica van Lente: Om de bijdrage aan te vragen wordt van de organisatie of ondernemer alleen een overzicht met de gemaakte kosten gevraagd. Die is via onze website eenvoudig in te sturenIn onze gemeente komt een kleine honderd bedrijven en organisaties voor deze onkostenvergoeding voor de toegangscontrole in aanmerking. De toekenning is niet onbeperkt, per organisatie is maximaal € 750,00 beschikbaar. Maar het is natuurlijk wel mooi dat we hen tegemoet kunnen komen bij het extra werk dat ze doen om mensen toegang te geven tot een buurthuis, sport of horecagelegenheid.

Organisaties, die in aanmerking komen voor deze bijdrage, zijn uitgenodigd om de gemaakte kosten uiterlijk 15 januari 2022 te declareren bij gemeente Dalfsen

Artikel delen: