Het ware verhaal van zomaar een kapper

Het ware verhaal van zomaar een kapper

NIEUWLEUSEN – Vandaag is de dag dat de kappers in opstand komen, en dat is nodig. Herken je dat gevoel dat je in de verkeerde film zit?

Het is niet te bevatten dat wij (kappers) nu al voor de 6e maand zonder inkomen zitten, zonder steun van de overheid zoals je zou verwachten, nee, gewoon weer interen op reserves.

Van de kreet ” we doen het samen” word ik boos en verdrietig, en ik ben vooral heel teleurgesteld, want dat is niet zo. Echt een regelrechte leugen uit de mond van ons kabinet waar ik op vertrouwde.

Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming zijn er regels, natuurlijk zijn er regels, dat is logisch. Maar die zijn zo opgesteld dat het geld niet op de goede plek komt. Ik ben daar een voorbeeld van maar met mij nog heel veel anderen. Ik geloof niet in complot theorieën, wil niet zo denken, wil positief zijn maar dat wordt steeds moeilijker.

Bijvoorbeeld, 1 van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een X omzetverlies in een kwartaal. Laten alle lockdowns nu net toevallig in 2 kwartalen vallen. Hierdoor moet ik uit eigen zak de lonen van mijn personeel doorbetalen en wordt hier NIET voor gecompenseerd! Ik krijg dus totaal geen vergoeding om mijn bedrijfskosten te betalen en moet weer de lonen uit eigen zak betalen. Heb zelf al twee jaar geen inkomen en dat zal het aankomende jaar weer net zo zijn.

In het begin van de pandemie stond ik volledig achter alle maatregelen, leek ik er ook voor vergoed te worden, maar dat bleek een wassen neus. Ben nog steeds aan het terugbetalen.

Ik ben van mening dat we open moeten en ook verantwoord open kunnen.

Ik heb veel geld en energie geïnvesteerd om besmettingen te voorkomen en met succes. Voor een vermogen aan medische mondkapjes ingekocht om onszelf en de klanten te beschermen. Volledig automatische luchtreiniging geïnstalleerd met monitoring van de luchtkwaliteit. Er zijn bij ons in de salon hierdoor geen besmettingen geweest!

Het is zo krom, schoonheidsspecialisten, autorijscholen, en de slijterij zijn open, maar kappers niet. Hoe kan dit?

Buiten, voor de deur een hond of een pop knippen is niet zo mijn ding. Heeft ook niet veel zin wanneer je met je pand niet in een winkelstraat zit maar ik sluit me wel aan bij het protest en daarom hebben wij makelaarsborden geplaatst met het telefoonnummer van de tweede kamer. Zoals het er nu uitziet wordt het aankomende jaar weer een jaar waarbij ik zonder inkomen hard aan het werk moet om mijn bedrijf overeind te houden. Ik hoop dan ook echt dat de overheid anders met ons omgaat vanaf nu anders zullen de actieborden op een dag echte makelaarsborden worden.

Ook haarstudio Geke doet mee aan demonstratie.

Wij van Haarstudio Geke wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling.

Foto's 3
Het ware verhaal van zomaar een kapper
Het ware verhaal van zomaar een kapper
Artikel delen: