Beste politieke wensen voor 2022 - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Beste politieke wensen voor 2022

DALFSEN – De beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat gaat de lokale politiek de Dalfsenaren in 2022 brengen? Dit zijn de voorspellingen van een Oprechte Dalfsenaar.

Laten we in elk geval hopen op een jaar waarin Corona minder invloed heeft op ons leven. Gelukkig heeft Dalfsen als rijke gemeente een noodfonds van een miljoen euro. Ook in deze Coronagolf kunnen verenigingen, instellingen en organisaties hier weer een beroep op doen. Wethouder Ruud van Leeuwen zorgt voordat hij met pensioen gaat nog een keer voor blije gezichten in de Dalfser samenleving.

Dan de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart. Mijn inschatting is dat Gemeentebelangen de grote winnaar wordt. De lokale partij komt uit op tien zetels en dat gaat ten koste van het CDA als gevolg van het Maurits von Martels-effect en de Pieter Omtzigt-affaire. De lokale partij heeft moeite om zelf een tweede wethouder te leveren en komt uit bij iemand die niet afkomstig is uit de eigen gelederen. 

Bij de besluitvorming over de Omgevingsvisie wijst de raad twee nieuwe woongebieden aan voor de kern Dalfsen. Niet alleen Dalfsen Noord maar tot ieders verrassing ook het gebied Brinkweg – De Stokte, lekker dichtbij de dorpskern. 

Voor een nieuw bedrijventerrein gaat Dalfsen samenwerken met buurgemeente Zwolle. Er komt een Dalfser Hessenpoort langs de vernieuwde N340 in Dalfserveld West. In de loop van 2022 concludeert wethouder André Schuurman dat nieuwe windmolens toch niet kunnen in het Dalfserveld en dat Nieuwleusen West de beste plek is voor meer windturbines.

Nog in februari komt wethouder Jan Uitslag met een voorstel bij de oude raad om de bezuinigingen op bibliotheek en welzijnswerk ongedaan te maken. En ook voor theater De Stoomfabriek tovert hij een verrassende oplossing uit de hoge hoed.

Kortom een politiek jaar om naar uit te kijken. 

Oprechte Dalfsenaar

Artikel delen: