Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen

DALFSEN – Wij zijn Janetta en Marieke Laarman, 2 zussen en vanaf onze puberteit opgegroeid in Dalfsen. We zijn enorm blij dat we de kans hebben gekregen om deze boerderijwinkel te kunnen overnemen. We maken ons, zoals zoveel mensen, zorgen over de schade aan het milieu. We willen daar op onze plek iets aan doen.

We worden een biologische, verpakkingsarme, lokale boerderijwinkel. Groente, vlees en zuivel uit de streek in onze gezellige winkel naast de molen.

We starten met 24 producten vanuit de bulk. Je kunt deze zelf wegen en neemt dus net zoveel mee als je nodig hebt. Verpakkingsvrij, dus beter voor het milieu. We hopen dit in de toekomst verder uit te kunnen breiden. Verder verkopen we ook biologische wijn en in Dalfsen gebrouwen bier, jam, brood en nog veel meer.

De winkel bestaat al verschillende jaren en is opgezet door een 12tal boeren uit de buurt. Daarna is de winkel overgenomen door Everlien Post. Zij heeft er de afgelopen 5 jaar met veel inzet en passie in gewerkt. Nu is het tijd voor ons om dat te gaan doen. Het belang van biologisch en lokaal is onomstreden. Verder willen wij meer dan voorheen ook letten op verpakkingsarm. We weten ondertussen dat afval een probleem van wereldformaat is. Daar willen we wat aan doen. Op onze eigen plek hier in Dalfsen. Zelf zijn we ongeveer een jaar bezig om zoveel mogelijk verpakkingsvrij onze boodschappen te doen. Dat is best een gepuzzel. Maar het kan. Wij willen erg graag dat het voor meer mensen mogelijk is. We willen beginnen om producten uit de bulk te verkopen. Dat houdt in dat je met je eigen zakjes en bakjes naar de winkel kunt komen en zelf afweegt wat je nodig hebt. Op deze manier kunnen we ook verspilling tegen gaan. We beginnen bescheiden want onze winkel is klein. Deze producten zijn allemaal biologisch.

Groente, brood, vlees, boter, kaas en eieren komen zo veel mogelijk uit de streek, binnen 25 km rondom Dalfsen. Bedrijven als “Heileuver”, “Ernie van de Kolk” ‘Landjuweel de Hoeven” en anderen. Producenten uit de streek, bij voorkeur biologisch, daar gaan voor. We vinden het belangrijk dat zichtbaar is wie ons eten produceert.
Door dichtbij in te kopen en zo mogelijk direct bij de boer, zorgen we dat er minder voedselkilometers gemaakt hoeven te worden. En producten komen kraakvers aan, want zo van het land.
Wat hier niet wordt geproduceerd, komt van iets verder, elders uit Nederland, uit Europa. We laten geen groentes uit Afrika importeren. Koffie en cacao wel. Hierin zullen we steeds ons best doen om goede keuzes te maken. We nodigen ieder graag uit om eens langs te komen.

Foto's 6
Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen
Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen
Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen
Boerdeijwinkel bij de molen wordt overgenomen
Artikel delen: