Marathon van Rotterdam voor 113 zelfmoordpreventie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Marathon van Rotterdam voor 113 zelfmoordpreventie

DALFSEN – Dit jaar loop ik samen met mijn broer de marathon van Rotterdam. Niet alleen gaan we hier onze pr’s verbeteren. Maar vooral willen we hier van de gelegenheid gebruik maken om geld in te zamelen voor stichting 113. Afgelopen jaar is onze zwager door zelfdoding om het leven gekomen.

Dit gemis is onbeschrijfelijk moeilijk. Vooral voor onze zus die haar partner heeft verloren. Maar ook voor de rest van de familie, vrienden en nabestaanden een groot verdriet. Het idee voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie (voorheen 113Online) is ontstaan uit het besef dat er nog steeds een taboe ligt op spreken over zelfdoding. Terwijl praten en contact maken juist zo essentieel is in suïcidepreventie.

De missie van 113 is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfdoding. Wij zijn ervan overtuigd dat er jaarlijks honderden suïcides meer kunnen worden voorkómen wanneer zelfdoding beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd.

Stichting 113 is hiermee een doel dat dicht bij ons ligt en we ons graag voor inzetten om zoveel mogelijk geld voor in te zamelen.
Help jij mee? Doneer dan via; https://www.pifworld.com/nl/groups/9ap-7ijf3E8/broers-ter-veen

Artikel delen: