Op zoek naar de sporen van het slavernijverleden - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Op zoek naar de sporen van het slavernijverleden

REGIO – Op zoek naar de sporen van het slavernijverleden in Overijssel: kom naar de open bijeenkomst. Het onderzoek van de IJsselacademie naar de sporen van het slavernijverleden in Overijssel wordt op 20 januari online afgetrapt. Bij deze bijeenkomst is iedereen welkom die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Historicus van de IJsselacademie Martin van der Linde gaat tijdens zijn onderzoek op zoek naar de rol die Overijssel heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dat kan variëren van Overijsselaars die aandelen hebben gehad in plantages, (ex-)slaven die naar Overijssel zijn gebracht of provinciegenoten die zich juist bezighielden met de afschaffing van de slavernij.

De resultaten van het onderzoek zullen de basis vormen voor een onderwijsproject voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ook worden de resultaten gepresenteerd in een (online) publicatie. We doen dit allemaal in samenwerking met Comité 30 juni/1 juli, Stichting Stil Verleden en eductief bureau Komvoor.

Als je geïnteresseerd bent of een bijdrage wilt leveren aan het onderzoek, dan ben je van harte uitgenodigd bij de online bijeenkomst op 20 januari om 20:00. Je kunt je aanmelden op onze website: www.ijsselacademie.nl/kick-off

Artikel delen: