De rek is eruit… - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

De rek is eruit…

DALFSEN – Dat was goed merkbaar tijdens het feestje/demonstratie/ludieke actie bij het gemeentehuis. In de media wordt vooral gesproken over ‘de jongeren’, het zal zeker de grootste groep geweest zijn, maar ook de ‘iets minder jonge jongeren’ waren in ruime getale aanwezig.

Wat zou het fijn geweest zijn als onze burgemeester zelf even dat podium opgeklommen was, de microfoon gepakt had en had verteld dat dit ècht niet kon, dat ze er begrip voor heeft, maar dat het ècht beëindigd moest worden. Nog 1 liedje samen zingen en dan allemaal ‘op huus an’.

Dan was het met een sisser afgelopen…

Maar nee, er gebeurden dingen die (momenteel) niet mogen, dus er wordt meteen flink veel politie opgetrommeld met de ME achter de hand. Er gebeurden dingen die (momenteel) niet mogen, doordat mensen al 2 jaar beperkt worden en zij willen laten zien, op een mooie manier, dat de maat vol is. De rek is eruit…

De rek is eruit bij de evenementenbranche, bij de horeca, bij de jongeren. De rek is eruit bij een groot deel van de bevolking. Een groot deel van de bevolking wat zich misschien heeft laten vaccineren en misschien zelfs al een boosterprik hebben gehaald om weer ‘vrij’ te mogen zijn. De rek is eruit bij de ondernemers die voor hun gezinnen moeten zorgen, maar die door de maatregelen gedwongen werden de deuren van hun onderneming te sluiten. Ondernemers die te weinig financiële steun krijgen en slapeloze nachten hebben omdat ze niet weten waar het schip strand, hoe ze de eindjes nog aan elkaar moeten knopen. De rek is eruit bij de mensen die inmiddels zoveel angst is aangepraat voor het c.virus, dat zij niet eens meer naar buiten durven. De rek is eruit bij een groep tussen de 20 en 30 jaar waarbij het suïcide-percentage met 15% in het afgelopen jaar is gestegen.

Inmiddels zijn de maatregelen ernstiger dan het virus. Jongelui horen er in de weekenden op uit te gaan, samen met leeftijdsgenoten te ontwikkelen, te feesten, te ontdekken. Zij horen niet op zaterdagavond met ‘va en moe’ op de bank te zitten omdat er een virus is, wat momenteel wel voor veel besmettingen zorgt maar niet voor extra ziekenhuisopnames.

Een feestje… the day after. Het is het onderwerp van gesprek in ‘ons’ dorp. Want ‘het mag gewoon niet!’. Nee, het mag inderdaad niet. Maar het signaal dat het wel weer zou moeten mogen, is duidelijk af gegeven. Er zijn mensen ‘voor’ en er zijn mensen ’tegen’. Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd blijven.

Een feestje…wat ook zonder politie en ME rustig tot een goed einde gebracht had kunnen worden.

Ingezonden bericht,

Karen.

Artikel delen: