Herstart wekelijkse wandelingen: Het kan en mag weer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Herstart wekelijkse wandelingen: Het kan en mag weer

DALFSEN – Iedere week een wandeling van 4 tot 6 kilometer in Dalfsen. Wandelen is voor iedereen goed. Het buiten zijn en bewegen zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Daarnaast houd je door het wandelen je spieren sterk, train jij jouw conditie en kan het resulteren in minder medicatiegebruik en een verbeterde bloeddruk. Wat je er voor moet doen? Trek je schoenen aan en kom in beweging!

In Dalfsen organiseert Wandelvereniging Greenshoes al jarenlang diverse wandelingen voor leden en niet leden. Het zijn tochten met een afstand vanaf 10 kilometer. Een mooie afstand voor de wandelaar die regelmatig wandelt, maar een te lange afstand voor de starters.
Sinds dit najaar is dat veranderd. Op verzoek van Vitaal Vechtdal en SaamWelzijn is er een proef gestart met een wekelijks aanbod van korte wandelingen. Deze wandelingen van circa 5 kilometer starten voorlopig op de dinsdagmorgen vanaf het station in Dalfsen om 09:30 uur. De wandelingen worden begeleid door verschillende gidsen. Bij voldoende deelname zal Greenshoes proberen deze wandelingen het hele jaar door te blijven organiseren.

Foto's 2
Herstart wekelijkse wandelingen: Het kan en mag weer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: