Tunnels Hessenweg krijgen vóór de zomer een naam

DALFSEN – Werk aan N340, Hessenweg én fietstunnels gereed. Zoals gedeputeerde Boerman op de voorpagina al schrijft is er veel werk verzet het afgelopen jaar. De afgelopen maanden hebben we onder andere gebruikt voor de afbouw van de fietstunnels en de afwaardering van de Hessenweg.

Door openstelling van het nieuwe tracé wordt er minder gebruik gemaakt van het eerste stuk van de oude N340 (het deel tussen Hessenpoort en de Ankummerdijk), de Hessenweg. Daarom is dit deel afgewaardeerd. De weg is omgebouwd van een 80 km/uur naar een 60 km/uur weg. De noordelijke parallelweg is verwijderd en de zuidelijke parallelweg is een fietspad geworden. Uitritten van percelen zijn verlengd en rechtstreeks aangesloten op de oude Hessenweg.

Ter hoogte van de Kranenburgweg en Ordelseweg vond een reconstructie plaats. Het bestaande kruispunt met verkeerslichten werd omgebouwd tot een rotonde.
De vier nieuwe fietstunnels onder de N340 ter hoogte van de Welsummerweg, Oudleusen-Oost, de Wildbaan en Dennenkamp zijn al in gebruik. Dankzij alle namen die jullie ingediend hebben, worden zij voor de zomer van een naam voorzien.

Artikel delen: