Flink onderhoud? Nou nee, een nieuwe weg

Flink onderhoud? Nou nee, een nieuwe weg

STERREBOS – DALFSEN – De gemeente Dalfsen is van plan om flink onderhoud te plegen aan de Sterrebosweg. De huidige semi verharding van de “zandweg plus” zoals ze dat noemen, voldoet op dit moment niet meer helemaal aan de verwachtingen.

Her en der vallen flinke gaten in het wegdek, eigenlijk is het in het donker al een beetje gevaarlijk om daar te fietsen. De aanwonenden weten de kuilen wel te vinden maar een vreemde ervaart gevoelige verrassingen. Maar ook autoschokbrekers worden behoorlijk op de proef gesteld.

Plan

Het plan is dat deze weg vóór 1 april gevreesd gaat worden. Vervolgens zal het weer mooi rond worden gelegd, zodat er een goede afwatering ontstaat. Dat is al de eerste winst, want als water er op blijft staan dan zijn er zo weer gaten. Mochten er toch gaten invallen, of sporen ontstaan, kan de gemeente het bijhouden door deze zelf met een schaaf weer glad te maken.

Na het seizoen wordt het nóg beter

Dan zal de hele weg worden voorzien van grauwstabiel. Dat is een nóg betere semiverharding dan dat er ongeveer 10 jaar geleden is ingekomen. Ook nu weer met een uitstraling van een zandweg. De basis (ondergrond) is goed omdat er een puingranulaat onder zit. Er zitten wel stevige kosten aan voor de gemeente, omdat het een enorme lengte is, helemaal vanaf de Diezerstraat tot aan de Bosrandweg. Maar aan de andere kant is het straks ook weer een visitekaartje voor de gemeente Dalfsen, temeer ook omdat het wandel- en het fietsnetwerk daar langs loopt en niet te vergeten de toeristen die daar met plezier verblijven, want die gaan er ook van genieten. Ze zien dan gelijk dat de toeristenbelasting in Dalfsen goed besteed wordt.

Dus nu nog even doorbijten en goed uitkijken met in de gedachten: het wordt echt beter.

Gehaktballen: voorraad ophogen

Als mensen van de gemeente daar met die weg aan het werk zijn is het al tientallen jaren een traditie dat de harde werkers voorzien worden van een gehaktballen, (tenminste tijdens openingstijden) altijd aangeboden door dat bosrestaurant daar. Ik denk dat ze nu de voorraad van die boerenballen maar iets moeten ophogen!

Foto:

De foto is van ongeveer 50 jaar geleden toen letterlijk de auto’s er uitgespit moesten worden. Hier zat toen de verslaggever van de Zwolse krant vast (ik dacht dat het een buurman  was). Zo erg is het tegenwoordig gelukkig niet meer. Tijden veranderen. Maar deze weg heeft wel een hele geschiedenis. Het kwam heel vaak voor als onderwerp op de vergaderingen van Plaatselijk Belang Hoonhorst.

Artikel delen: