Je zult maar raadslid zijn

DALFSEN – En de 50 zienswijzen over de Omgevingsvisie Dalfsen moeten doornemen. Meer dan 120 bladzijden telt de Reactienota die B&W gemaakt hebben. Een thematische samenvatting ontbreekt, ook in het raadsvoorstel.

Slechts een maand is er tijd genomen om de Reactienota te maken. En wat doe je dan: de zienswijzen niet samenvatten, kost te veel tijd. En bij de antwoorden verwijs je dan links en rechts naar andere antwoorden.
Dan zou je nog in het raadsvoorstel de belangrijkste thema’s eruit kunnen halen en de dilemma’s beschrijven. Ook niet gedaan, terwijl dat hoort bij een goed raadsvoorstel.

En waarom die haast? Omdat de Omgevingsvisie voor de raadsverkiezingen moet worden vastgesteld? Maar dat hoeft helemaal niet. Volgens de nieuwe Omgevingswet, die in juli in werking treedt, kan dat daarna ook nog.

Wat gaan de raadsleden nu doen? Toch maar er doorheen ploegen binnen een zeer korte tijd en zo goed en zo kwaad als het kan toch maar besluiten? Of vragen ze om een beter opgezet voorstel van B&W?

Ingezonden door Gerard van Weerd

Artikel delen: