Aanslag Gasunie Vilsteren (2)

VILSTEREN – Ik zag dat u kortgeleden aandacht heeft besteedt aan de aanslag op de Gasunie in Vilsteren. Ik zou u graag willen wijzen op de volgende website.
www.terrorismenederland.nl Ik heb deze website ook geplaatst op de Facebook pagina van Ommen.

Ik heb deze site de afgelopen 2 jaren opgezet met als doel om het verslag van mijn vader weer te geven die werkte bij de Gasunie te Ravenstein en die de betreffende nacht aanwezig was op die locatie. Samen met zijn collega was hij betrokken bij het afsluiten van de brand in Ravenstein. Te zien op de beelden van Andere Tijden en de recente beelden bij Omroep Brabant (iets uitgebreidere beelden). Later heeft mijn vader ook nog ongeveer 9 jaar op Gasunie locatie Vilsteren gewerkt.

Over de motieven van de aanslagen was tot voor kort eigenlijk weinig bekend. De uitzending van Andere Tijden van de VPRO geeft hier eigenlijk geen duidelijk antwoord op, ook niet over de betrokkenheid/identiteit van de daders. Tijdens mijn zoektocht heb ik de identiteit kunnen vaststellen van de meeste betrokkenen.

Ook heb ik met één van de betrokkenen gecorrespondeerd (aanwezig op locatie Vilsteren) en dit verwerkt in de website. Daarnaast ook gebruik gemaakt van verschillende bronnen zoals kranten archieven, Nationaal Archief en lectuur. Uiteraard met bronvermeldingen.

Nu komt mijn vraag:

Zou u mijn website link willen opnemen in jullie artikel mbt de aanslag in Vilsteren? www.terrorismenederland.nl

Ik heb de naam van de website algemeen gehouden maar het gaat enkel over Vilsteren/Ravenstein

Met vriendelijke groet,
Martijn (Thijs) Visschers

Artikel delen: