Jaarlijkse D66 Valentijnstaart - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Jaarlijkse D66 Valentijnstaart

DALFSEN – Vrijwilligers Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen krijgen Valentijnstaart van D66 Dalfsen. D66 Dalfsen verraste de vrijwilligers van de Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen met de jaarlijkse D66 Valentijnstaart. Mevrouw Klazien Hofkamp uit Nieuwleusen sneed de taart aan, de zes aanwezige vrijwilligers lieten ‘em zich goed smaken!

De Valentijnstaart ging als hartelijk blijk van waardering naar de Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen die de algemene belangen behartigt van mensen met een (functie) beperking of een chronische ziekte. De stichting zet zich in op alle gebieden waar dat nodig is om volwaardige deelname in het maatschappelijke leven en de publieke ruimte te bewerkstelligen. Bij de stichting zijn vele vrijwilligers betrokken. Ook voor de vrijwilligers die er niet waren heeft D66 raadslid Ben Schrijver een dag later alsnog een stukje gebracht.

Al bijna 28 jaar zijn de vrijwilligers van SPG Dalfsen een vraagbaak en verbinden ze organisaties en mensen in alle facetten in  het openbare leven. Bijvoorbeeld op het vlak van ‘bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar’, de werkgroep met ogen en oren in de openbare ruimte. Vrijwilligers van SPG zitten regelmatig aan tafel bij de gemeente om advies te geven over participatie van mensen met een (functie) beperking of chronische ziekte. Zeker als er nieuwe ontwikkelingen zijn in de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning). Op scholen komen de vrijwilligers van het platform ook: om informatie te geven aan groep 7 en 8, om leerlingen ook aan den lijve te laten ervaren hoe het is om blind te zijn of in een rolstoel te zitten. Soms is er bij die voorlichting een blindengeleidehond aanwezig. De voorlichting wordt verzorgd door vrijwilligers met een beperking.

Foto's 2
Jaarlijkse D66 Valentijnstaart - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: