Gemeente toetst supermarktplan Molendijk/Franse Pad - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Gemeente toetst supermarktplan Molendijk/Franse Pad

DALFSEN – Het voorstel van ontwikkelaars om aan de Molendijk,  Franse Pad en Smidswegje twee nieuwe supermarkten te bouwen voor Aldi en Jumbo is nog niet door de gemeentelijke toetsing. Volgens het eind 2020 ingediende schetsplan komen er 34 appartementen boven de winkels en er onder een parkeergarage voor bewoners. 

De gemeente, die meer prioriteit geeft aan de klimaatwinkelstraat Prinsenstraat/Kerkplein, toetst het praatplan de komende tijd aan de in 2017 vastgestelde ‘Centrumvisie dorp aan de Vecht’. Die visie is tot stand gekomen na de participatiecampagne van ‘Dalfsblauw past bij jou!’ Ook wordt het nog  besproken met de Werkgroep Centrumplan.

De gemeente bekijkt of het plan past in de Detailhandelsstructuurvisie van de gemeente. Vragen daarbij zijn onder andere of deze plannen het ‘combinatie winkelen’ bevorderen en wat de effecten op het zogenaamde ‘kernwinkelgebied’ zijn? 

Gemeentelijk projectleider Wytze van der Ploeg geeft een toelichting: ‘Je wilt dat bij een bezoek aan de ene winkel een bezoek aan een andere winkel heel eenvoudig kan. Dan kijk je onder andere naar bereikbaarheid, beloopbaarheid en parkeren. Ook moet aangetoond worden dat er ruimte in Dalfsen is voor meer m2 supermarktoppervlakte. En hoe zit het met de verkeersafwikkeling en het laden en lossen van de supermarkten bijvoorbeeld? En hoe wordt er rekening gehouden met de bewoners in het gebied? Dat zijn zaken die de gemeente zelf moet toetsen. Met de Werkgroep zullen we vooral in gesprek gaan over het grotere plaatje: stel dat de gevraagde functies inderdaad mogelijk blijken vanuit het ruimtelijke beleid van de gemeente, is er dan ook draagvlak voor het plan en ook in de vorm die is aangevraagd bijvoorbeeld. De werkgroep is door de diverse samenstelling van verenigingen, platforms maar ook van karakters een mooi platform om mee te spiegelen’.

Foto's 2
Gemeente toetst supermarktplan Molendijk/Franse Pad - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: