N377 tussen Hasselt en De Lichtmis weer afgesloten en weer geopend - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

N377 tussen Hasselt en De Lichtmis weer afgesloten en weer geopend

LICHTMIS – De provinciale weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis wordt zondagavond opnieuw afgesloten voor verkeer. De weg was sinds zaterdagmiddag weer geopend nadat de provincie donderdagavond besloot de weg volledig af te sluiten vanwege stormschade.

De provinciale weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis gaat maandag rond 13.00 uur weer open voor verkeer. Eén rijstrook blijft afgesloten en met verkeerslichten wordt het verkeer langs de afzetting geleid. Zondagavond besloot de provincie de weg volledig af te sluiten vanwege regen- en stormschade. Het talud tussen hectometerpaal 6.0 en 6.5 was weggespoeld. De komende dagen wordt er gewerkt aan herstel van de schade.

Vanwege de werkzaamheden en de afzetting van de rijbaan is de maximumsnelheid tijdelijk verlaagd naar vijftig kilometer per uur. Verkeersbeperkingen worden met borden en schilden aangegeven.

Weersomstandigheden oorzaak schade
Oorzaak van de schade is het afstromend regenwater en de harde wind, in combinatie met een piekafvoer en hoge waterstand in de Dedemsvaart. Daarom wordt inmiddels langs het hele traject de stabiliteit van het talud extra in de gaten gehouden. De vaart langs de N377 is eigendom van het waterschap. Alle maatregelen worden genomen in nauw overleg met het waterschap.

Artikel delen: