Kom lammetjes aaien bij onze schaapskooi - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kom lammetjes aaien bij onze schaapskooi

LEMELERBERG – Landschap Overijssel bestaat dit jaar 90 jaar en in ons jubileumjaar organiseren wij onder andere dat in de schaapskooi De Lemelerberg de lammetjes geboren zijn. Kom op zaterdag 26 maart ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar heel veel. In 5 tijdvakken kun je ze komen bekijken maar meld je wel van te voren aan voor een tijdvak! Lammetjes aaien is een gezellig familie-uitje.

Hoe wordt een lammetje geboren? Hoe snel groeit het en hoe herkent het zijn eigen moeder? De lammetjes hebben er zin in en springen en dartelen vrolijk met elkaar door het weiland. Als je wilt, mag je een lammetje knuffelen en aaien. Voel zelf hoe zacht ze zijn. Hoe leuk is dat? Het tijdvak duurt ongeveer een uur.

Heidebeheer

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Ook zijn onze herders aanwezig voor het geven van informatie en over hoe je bijvoorbeeld de kudde kunt steunen.

Knutselen

De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend rond de schaapskooi. Eenmaal uit geknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje. De kosten bedragen € 1,– en kun je ter plekke voldoen.

Op het erf is ook een koffiekar aanwezig waar je een lekker kopje koffie, thee, limonade en eigengemaakte lekkernij kunt kopen.

Aanmelden
Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Per tijdvak kunnen maximaal 100 personen komen, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Kosten
De entree bedraagt 3 euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

Gratis bezoeken?
Word donateur! Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al 90 jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op  www.landschapoverijssel.nl.

Foto: fotograaf Clifton Buitink

Artikel delen: