Veel vroegstemmers en hoge opkomst bij verkiezingen in Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Veel vroegstemmers en hoge opkomst bij verkiezingen in Dalfsen

DALFSEN – Op maandag en dinsdag hebben in de gemeente Dalfsen bijna 2800 kiezers hun stem al uitgebracht voor de gemeenteraad. Dat is zo’n twaalf procent van alle kiezers.

Bijna 1300 kiezers brachten op de eerste twee dagen hun stem uit in het Dalfser gemeentehuis. Ruim 900 vroegstemmers kwamen naar kulturhus De Spil in Nieuwleusen, terwijl een kleine 600 mensen alvast stemden in kulturhus De Mozaïek in Lemelerveld.

Ook vandaag is de opkomst bij de stembureaus hoog volgens een woordvoerder van de gemeente. Precieze cijfers over de opkomst volgen in de loop van de avond en rond middernacht wordt de einduitslag bekend gemaakt. Dat gebeurt tijdens de speciale verkiezingsavond in het gemeentehuis. De inloop is vanaf 21.30 uur en het programma start om 22.00 uur met een welkomstwoord door burgemeester Erica van Lente. Onder het genot van een hapje en een drankje worden de tussenuitslagen bekend gemaakt. Ook politieke partijen en vertrekkende raadsleden komen aan het woord. Wie niet in de gelegenheid is om te komen kan de bijeenkomst volgen via de livestream op www.dalfsenkiest.nl.

De achttien stemlokalen zijn vandaag tot 21.00 uur open.

Artikel delen: