Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboeken

DALMSHOLTE – LEMELERVELD – Nieuwe kinderboeken voor kinderzwerfboekstation Elisabeth-Hoeve Biblio-take 2 x per jaar krijgen kinderzwerfboekenstations de mogelijkheid boekenpakketten aan te vragen. Deze worden geschonken door uitgevers, schrijvers en andere fondsen. Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Wat is een Kinderzwerfboek-station
In heel Nederland worden Kinderzwerfboek-stations opgericht, dit zijn plekken waar je een zwerfboek kunt halen en brengen en waar zwerfstickers zijn. Je herkent ze aan de Kinderzwerfboek-station poster. Op www.kinderzwerfboek.nl vind je een Kinderzwerfboek-station bij jou in de buurt.

Biblio-take de Elisabeth-Hoeve aan de Dalmsholterweg 8 (van Dalfsen naar Lemelerveld) waar boeken en tijdschriften te vinden zijn voor volwassenen die geleend, geruild, gehouden of doorgegeven mogen worden (en als je dat wat waard vind is er giftenpotje voor Unicef). Deze biblio-take is dus tevens een kinderzwerfboek-station. Kom gerust kijken en uitzoeken. De biblio-take is vrij te bezoeken en altijd open. Wij hebben ook weer een mooi pakket boeken gekregen. Voorleesboeken, zelfs Engelstalig maar ook boeken voor tieners.

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel:
Met elkaar helpen we alle kinderen in Nederland om boeken te lezen en zich zo beter te ontwikkelen. Zwerfboeken zijn gelezen boeken die zwerven van kind naar kind met een zwerfsticker op de kaft. Zwerfboeken kan je vinden op school, in wachtkamers, hotels, kinderboerderijen of in een van de vele Kinderzwerfboek-stations. Kinderen mogen de zwerfboeken gratis meenemen om te lezen. Is het boek uit, dan laten ze het boek weer zwerven
Een hartelijke groet van Leo en Klazien Broeks van de Elisabeth-Hoeve.

Foto's 3
Kinderzwerfboeken
Kinderzwerfboeken
Artikel delen: