Reacties op Prinsenstraat en Kerkplein autovrij (update) - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Reacties op Prinsenstraat en Kerkplein autovrij (update)

DALFSEN – De redactie van DalfsenNet heeft vier reacties ontvangen op de column ‘Prinsenstraat en Kerkplein autovrij, historische vergissing of gouden kans’. 

Anton van der Vegt: Waarom? Zo druk is het ook weer niet. Misschien in de zomermaanden maar dan is de Prinsenstraat toch al vaak afgesloten. Kies dan voor de drukke zomermaanden.

Jannie Bijl: Wij vinden het belachelijk dat enkele winkeliers dit tegenhouden. Er zijn nog genoeg plekken om te parkeren, bijvoorbeeld bij Primera, bij de Jumbo, stukje bij de kerk en dan nog de grote parkeerplaatsen bij de Aldi, Lidl en de RK-kerk. Zijn de mensen dan allemaal te lui om een klein stukje te lopen? Lossen en laden bijvoorbeeld tot 11.00 uur. Daar zouden wij heel blij van worden en met ons veel Dalfsenaren.

Erik Harmsen: Als ik mijn mening mag geven vind ik het een slecht idee! Vooral voor mensen die slecht ter been zijn en voor mensen die van de plaatselijke dierenwinkel moeten sjouwen met zakken voer of andere grote dingen! Zelf rij ik daarvoor naar de Welkoop, puur voor het goed bereikbaar zijn! Bijkomend verhaal, er is al een groot parkeerprobleem in Dalfsen vooral in het zomerseizoen!! We willen mensen naar Dalfsen lokken maar dan moet het ook voor de automobilisten aantrekkelijk blijven anders blijven mensen weg en rijden liever door naar Ommen of Zwolle!! En voor de centrumbewoners is het nu al een probleem.

Ria Bijvang:  De auto’s zijn te gast in de Prinsenstraat- Kerkplein -Julianastraat. Als de ondernemers en personeel de auto’s niet op de dichtstbijzijnde parkeerplaats parkeren, van 9 tot 18.00, dan kunnen de klanten, zodat zij niet zover hoeven te lopen, en de aanwonende van de parkeerplaats hier de auto’s parkeren.

Artikel delen: