Muziek in de tuinen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Muziek in de tuinen

DALFSEN – Op zondag 4 september 2022 gaat een nieuw cultureel evenement “Muziek in de tuinen gemeente Dalfsen” van start. Muziek in de tuinen gemeente Dalfsen wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. In Hoonhorst en Emmen kende men wel eerder muziek bij de buren. (red.) Het is een evenement waarbij verschillende tuinen/erven worden omgetoverd tot eendaagse podia voor lokaal muzikaal talent.

Op elke locatie treedt een act op die drie keer 45 minuten speelt. Door je eigen route te bepalen kun je als bezoeker maximaal drie optredens bijwonen. Het event start om 14.00 uur en duurt tot 17.15 uur. Belangstellende toeschouwers worden vanaf 1 juni geïnformeerd via de facebookpagina: muziektuindalfsen.

Voor dit muzikale evenement is de organisatie op zoek naar tuinen/erven en artiesten. Inwoners van de gemeente Dalfsen (inclusief kernen Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen, Hoonhorst en Lemelerveld) die hun tuin c.q. erf beschikbaar willen stellen voor een cultureel optreden kunnen zich aanmelden als gastheer/vrouw.

Ook wordt lokaal muzikaal talent uit de gemeente Dalfsen c.q. Vechtdal gezocht om optredens te verzorgen. Het gaat hierbij om talenten vanuit verschillende disciplines o.a. klassiek, rock, americana, modern, jazz, blues, singersongwriter enz.

Van talenten wordt verwacht dat ze licht versterkt, het liefst akoestisch, optreden.

Het evenement is bedoeld als culturele kennismaking met de inwoners van onze gemeente en lokale artiesten om ontmoeting en verbinding te stimuleren. Het concept is elders in het land al eerder geïntroduceerd en een succesvolle formule gebleken.

Aanmelden voor 1 mei a.s. en voor meer informatie: muziektuindalfsen@gmail.com

De initiatiefnemers zijn,

Fred Droog
Yvette Herbrink
Henri Grootenhuis
Anton Klein Willink
Evert Jan Pasman

Artikel delen: