Wilco Ruinemans gaat gemeentelijke camperlocaties exploiteren - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Wilco Ruinemans gaat gemeentelijke camperlocaties exploiteren

DALFSEN – Vanaf 1 juni neemt Wilco Ruinemans van Camperplaats Allee uit Nieuwleusen de exploitatie van de gemeentelijke camperlocaties over. Het gaat om vijf plekken bij het station van Dalfsen en om drie plekken in het middengebied van Nieuwleusen. 

In april 2021 heeft de gemeenteraad bij de ‘Verruiming van het kampeerbeleid’ al besloten een lokale ondernemer in te schakelen. De zoektocht naar een geschikte ondernemer heeft bijna een jaar geduurd. In de tussentijd heeft de gemeente Dalfsen de camperplaatsen tijdelijk zelf geëxploiteerd. Als de gemeenteraad op 30 mei 2022 akkoord gaat met het intrekken van de bestaande verordeningen neemt Camperplaats Allee de exploitatie voor een periode van vijf jaar over van de gemeente. 

Wethouder Jan Uitslag: “Met onze camperplaatsen bieden wij bezoekers aan onze mooie gemeente een eenvoudige plek om te verblijven. Wilco Ruinemans van Camperplaats Allee is, gezien zijn kennis en ervaring, een geschikte partij om de exploitatie van de camperplaatsen te verzorgen. Aan deze lokale ondernemer geven wij de exploitatie dan ook graag uit handen.” 

De camperplaatsen worden onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde prijs als voorheen verhuurd aan camperaars. Het marktconforme tarief is, inclusief toeristenbelasting voor twee personen, acht euro per etmaal. 

Vanaf 1 juni krijgen camperaars als extra optie ook de mogelijkheid om grijs- en toiletwater bij het bedrijf Camperplaats Allee van Ruinemans aan de Jagtlusterallee in te leveren. Dat betekent dat de camperplaatsen weliswaar sober blijven, maar camperaars uit binnen- en buitenland kunnen toch genieten van een zorgeloze vakantie in het Vechtdal.

Artikel delen: