Inzamelen van statiegeldflessen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Inzamelen van statiegeldflessen

DALFSER – EMMEN – De kinderen van CDS A. Baron van Dedemschool zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het inzamelen van statiegeldflessen. Met het geld van de ingezamelde flessen hebben de kinderen voedselpakketjes samengesteld voor de Voedselbank Dalfsen.

 

Tassen vol flessen werden dagelijks mee naar school genomen. Heel wat autoritjes heeft juf Lisette gemaakt richting supermarkt, totaalbedrag maar liefst €155, 60. De leerlingenraad van de school heeft samen met juf Lisette de pakketjes samengesteld.

Eén van de belangrijkste kernwaarde binnen het Daltononderwijs is ‘verantwoordelijkheid’. Verantwoordelijkheid dragen niet allen voor jezelf, juist ook voor de mensen om je heen. Hoe mooi is het om met alle kinderen, ouders, meesters en juffen samen te werken om vervolgens  iets te kunnen betekenen voor mensen die het financieel minder goed hebben!

Voorafgaand aan de Paasviering zijn de pakketjes in ontvangst genomen door mevr. Joke Klarenbeek, één van de vrijwilligers van de voedselbank. Joke heeft de kinderen meteen iets verteld over de voedselbank, het werk van de vrijwilligers, de mensen die naar de voedselbank komen en ook de hulp die de voedselbank nodig heeft om dit mooie werk te kunnen blijven doen.

Binnen CDS A. Baron van Dedemschool stond donderdag voor Pasen traditiegetrouw een viering centraal. Een viering met alle kinderen van de school in de gezamenlijke hal. Hier wordt samen gezongen, samen gevierd, geluisterd naar prachtige verhalen. Met als afsluiting een heerlijke lunch waarin de oudere kinderen hun jongere maatje helpen. Tijdens de viering stond ‘geluk’ centraal. Wat maakt je gelukkig? Kan een geluksbril je helpen om gelukkig te worden of zorgt juist de manier waarop je naar dingen kijkt voor geluksmomentje? Ook in tijden waarin geluk soms ver weg lijkt te zijn zie je lichtpuntjes…..soms zie je ze zo…soms moet je wat langer kijken. Alle kinderen hebben een kaarsje aangestoken om lichtpuntjes te creëren voor mensen om hen heen. Alleen de gedachte al dat iemand aan je denkt zorgt voor een geluksmomentje. Met de samengestelde voedselpakketjes hopen de kinderen een lichtpuntje te zijn voor de mensen die wel wat extra’s verdienen.

Foto's 2
Inzamelen van statiegeldflessen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: