Extra Kunstpunt Vechterweerd - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Extra Kunstpunt Vechterweerd

VECHTERWEERD – In de sluiswachterswoning bij de stuw Vechterweerd (de overbrugging tussen Kunstpunt 22 en 23) exposeert in het Kunst- en Cultuurweekend van 7&8 mei dit weekend Karin Gerfen. In samenwerking met de noaberschap Vechterweerd geeft zij vorm en invulling aan een beeldverhaal voor bezoekers van Vechterweerd met het beeldverhaal ‘De kijker’.

Beeldverhaal ‘De Kijker’

Ieder mens kijkt anders. Steeds vanuit een andere hoek of beleving. Voor de opdracht vanuit het naoberschap heb ik vier perspectieven verbeeldt in een serie werken, gelinkt aan de vier windrichtingen rondom deze plek. De kleur geel verwijst naar de gele boeien in het water. Een kleur die staat voor focus en doelgerichtheid. Welk verhaal zie jij? En kan je het vanuit een ander perspectief bekijken?

Karin Gerfen | beeldend kunstenaar

Als beeldend kunstenaar maak ik ruimtelijke installaties en beelden, vaak op locatie of ik gebruik de locatie als uitgangspunt. Je zou mijn beeldend werk kunnen omschrijven als ‘ruimtelijke draadtekeningen’.

Altijd met als doel de geschiedenis of een vraagstuk te verbeelden op een unieke locatie. Ik laat me inspireren door de plek zelf, de natuur, als ook de verhalen die ik er kan ophalen vanuit de geschiedenis of de mensen. Al spelend en ontwerpend kom ik tot mijn concepten.

Binnen noaberschap Vechterweerd werken Buitenplaats Vechterweerd, Buitenplaats De Broekhuizen, Boerhoes, Melkveebedrijf De Broekhuizen, waterschap WDOdelta en Vitens samen. De sluiswachterswoning fungeert hierin als een belangrijke informatiepunt en als visitekaartje voor het gebied.

Artikel delen: