Foto-expositie Spelen met licht - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Foto-expositie Spelen met licht

DALFSEN – LEMELERVELD – De leden van fotoclub Dalfsen hebben onder de titel ‘Spelen met licht’ weer een aantrekkelijke expositie ingericht in de Mozaiek in Lemelerveld.

Expositie ‘Spelen met licht’ De nieuwe expositie van de fotoclub Dalfsen is van start gegaan. De eerste expositie-locatie is Kulturhus De Mozaiek in Lemelerveld. De factor ‘licht’ is bij het fotograferen een bekend begrip. Sterker nog, zonder licht is er geen fotografie. De hoeveelheid licht, de sterkte van het licht, de richting van waaruit het licht binnenkomt zijn bepalende factoren voor een geslaagde foto. De kwaliteit van het licht bepaalt mede het resultaat van de getoonde foto. Een foto, gemaakt van een zelfde object met verschillende soorten licht, heeft zo zijn eigen effect op de elke foto afzonderlijk. Licht heeft diverse eigenschappen die door de individuele fotograaf worden gebruikt.

Een hard licht zorgt voor een scherper contrast. Een foto met een diffuus licht wordt van alle kanten gelijk belicht, wat juist lichtere schaduwen geeft. Het gebruik van zijlicht doet de structuur in de foto beter uitkomen. De fotograaf kan het licht zelf ‘sturen’ door zichzelf in een andere hoek, t.o.v. het onderwerp, te plaatsen of het onderwerp zelf te verplaatsen. Het ‘oog’ van de individuele fotograaf maakt het bezoeken van deze expositie mede daarom de moeite waard.

De expositie van ruim 30 foto’s is inmiddels ingericht en kan worden bezocht tot 1 juli 2022, tijdens de normale openingsuren van De Mozaiek. Op de website van de fotoclub, www.fotoclubdalfsen.nl/exposities.html is meer informatie vinden over deze expositie en over de fotoclub.

Artikel delen: