Open dag Buitenplaats Vechterweerd

Open dag Buitenplaats Vechterweerd

DALFSEN – Op 25 juni organiseren wij een open dag, van 11.00 tot 15.00 uur, en nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met onze zorgboerderij. Tijdens de open dag kunt u onze boerderij komen bekijken en staan wij klaar voor al uw vragen. Tevens willen wij u graag kennis laten maken met ons aanbod uit onder andere onze houtwerkplaats, onze moestuin en ons vlees.

Wij zijn een jong bedrijf en zijn ons nog volop aan het ontwikkelen. Wij hebben onlangs een ontvangstruimte gerealiseerd. Hier kunnen wij groepen ontvangen, voor bijvoorbeeld vergaderingen, proeverijen of andersoortige bijeenkomsten. Daarnaast wordt in het nieuwe ontvangstgebouw een winkel gerealiseerd, waar wij de producten die wij maken en verbouwen op onze boerderij kunnen aanbieden. Onze gedachte hierachter is dat wij door de maatschappij naar onze boerderij te halen, wij deelnemers de mogelijkheid geven om hieraan deel te nemen en te oefenen met hun sociale en werknemersvaardigheden.

De boerderij ligt vlak naast de Vecht in de Vechterweerd. De Vechterweerd is een gebied waar je kunt genieten van vergezichten in een door de seizoenen veranderend landschap met veel natuurschoon. Onze zorgboerderij biedt dagbesteding, ambulante begeleiding en werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemers komen vanuit verschillende zorginstellingen in Zwolle of worden door verschillende omliggende gemeentes naar ons doorverwezen.

In de eerste plaats kijken wij naar de mogelijkheden en kwaliteiten van onze deelnemers en proberen wij deze te vergroten, zodat onze deelnemers plezier ervaren in hun werk en zich kunnen ontwikkelen op het vlak dat het beste bij hen aansluit. Daarnaast kijken wij waar onze deelnemers ondersteuning nodig hebben en helpen hen om zich hierin verder te ontwikkelen. De middelen die wij hiervoor gebruiken zijn rust, respect voor elkaar, de dieren en de natuur rondom ons. Hierdoor kunnen wij mensen begeleiden van activering tot (beschermd) werken.

Wij bieden een breed scala aan activiteiten die aansluiten op de interesses van de deelnemer. Hierbij kunt u denken aan het werken in de houtwerkplaats, het voorbereiden van proeverijen, vergaderingen en teamuitjes in onze ontvangstruimte, creatieve activiteiten, het verzorgen van de moestuin en het natuurgebied en het verzorgen van al onze dieren. Ook verwerken wij een deel van het snoeihout van de Gemeente Dalfsen. Dit kunt u gezaagd en gekloofd bij ons kopen, of eventueel door ons bij u thuis laten bezorgen.

Ook onderhouden wij het waterwingebied van Vitens. Hierin verzorgen wij het maaiwerk en monitoren wij de natuurontwikkeling. Dit doen wij samen met de medewerkers van Vitens en collega’s die begonnen zijn met het ‘Beschermd’ werken. Deze collega’s worden vanuit onze zorgboerderij gedetacheerd naar Vitens. Zo ervaren zij hoe het is een reguliere baan te hebben, met daarbij wel de begeleiding vanuit onze zorgboerderij.
Het natuurgebied wordt begraast door onze Galloway koeien. Elk jaar oogsten wij hier een aantal dieren uit die wij in de regio laten slachten en op onze zorgboerderij verkopen en verwerken in onze proeverijen.

Graag nodigen wij u uit om kennis te komen maken met onze boerderij, op 25 juni vanaf 11.00 tot 15.00 uur.

Voor meer informatie kijkt u op www.buitenplaatsvechterweerd.nl

Artikel delen: