Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 19 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 19

DALFSEN – Het tweede team speelde maandagavond thuis tegen HBC 4 uit Hoogeveen. De eerste partij ging tussen Rein Smit, die 53 caramboles moet maken, en Klaas Middel van HBC die voor 51 caramboles staat genoteerd. En beiden konden dat niveau bij lange na niet halen. Deze partij, die veel missers kende, was voor beiden dan ook niet de beste van het seizoen.

Pas na 43! beurten was het Middel die zijn 51e gemaakte carambole liet noteren en daarmee de 12 wedstrijdpunten voor zijn team binnen haalde. Smit bleef steken op 46 van de 53 die hij moest maken en kreeg 8 wedstrijdpunten. Ook de tweede partij verliep niet in het voordeel van De Trefkoele 2. In die partij speelde Albert Holsappel tegen Kees van Bruggen die 39 caramboles moest maken. Vier minder dan Holsappel. Beiden begonnen slecht. Na 7 beurten was de stand 5 voor van Bruggen en drie voor Holsappel. Daarna kwam van Bruggen beter op stoot wat in de 24e beurt resulteerde in winst voor hem. Hij had zijn 39 caramboles bij elkaar en Holsappel moest genoegen nemen met de 28 door hem gemaakte caramboles. Hij kreeg 6 wedstrijdpunten, speelde met een moyenne van 1.166 en liet in de 24e -en laatste- beurt 6 noteren als hoogste serie. In de derde partij redde Erik Analbers de eer voor het team door in 38 beurten te winnen van Rob Poot die 8 caramboles minder moest maken dan Analbers. Ook zij kwamen slecht op stoot. Na 11 beurten was de stand nog maar 4 tegen 4. In de 12e beurt maakte Analbers zijn hoogste serie van 6 en legde daarmee een basis voor de uiteindelijke winst. Het moyenne van Analbers bedroeg 1.131 en hij kreeg uiteraard de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Uitslag: 26-31 voor H.B.C. 4. Het tweede team eindigde als 5e in hun poule in de C2 klasse van de KNBB.

 

Woensdagavond speelde het eerste team ook haar laatste partij van dit seizoen in de C2 klasse van de KNBB District Zwolle en omstreken en wel tegen Reijersdam 1 uit Kampen. En dat deden ze met een hele mooie overwinning door alle drie hun partijen met winst af te sluiten. Harry Onderdijk was goed op stoot in zijn partij tegen Rens Jager. Beiden moeten 75 caramboles maken. Vanaf acquit nam Onderdijk de leiding. In de 11e beurt maakte hij een mooie serie van 14 en al in de 18e beurt had hij zijn 75 te maken caramboles op het scorebord staan wat neerkomt op een fraai moyenne van 4.166. Jager kon daar niet aan tippen en kwam 33 caramboles tekort. Hij kreeg slechts 5 wedstrijdpunten. Ook Evert Hulleman speelde een fraaie partij tegen Arend Bossink. Al in de derde beurt liet Hulleman een mooie serie van 18 noteren wat ook zijn hoogste zou worden in deze partij. Hij kwam in de 15e beurt nog wel even in het nauw omdat Bossink plotseling een mooie serie van 22 liet noteren, maar de eerder opgebouwde voorsprong bleek voldoende voor de hele winst. In de 20e beurt had Hulleman zijn 65 te maken caramboles bij elkaar. Zijn moyenne bedroeg 3.250. Bossink kwam 5 van de 60 die hij moest maken tekort en kreeg 9 wedstrijdpunten. En ook derde man Evert Jan Holsappel kreeg in een degelijk gespeelde partij na 24 beurten de felicitaties van zijn tegenstander Martin ten Hove. Toen had Holsappel zijn 55 caramboles bij elkaar. Hij speelde met een gemiddelde van 2.292. Afgezien van een mooie serie van 9 miste ten Hove teveel. Hij moest genoegen nemen met de 37 caramboles die hij had gemaakt en kreeg 6 wedstrijdpunten. Uitslag: 22- 36 voor de Trefkoele 1. En belangrijker nog, dit resultaat zorgde er voor dat ze binnenkort naar Dokkum mogen om daar deel te nemen een de gewestelijke kampioenschappen van de C2 klasse van de KNBB.

 

Ook het derde team speelde woensdagavond thuis een belangrijke wedstrijd. Bij winst tegen U.B.C. 2016 2 uit Uffelte konden zij ook doorstoten naar de gewestelijke kampioenschappen in de C4 klasse van de KNBB die op korte termijn gehouden worden in Den Ham. En het is ze gelukt! Eerste man Henk Krol opende tegen Bennie Mulder. Die wist na 32 beurten deze partij wel te winnen, maar Krol kreeg toch 8 wedstrijdpunten. Hij miste 7 caramboles van de 35 die hij moest maken. Krol zijn gemiddelde bedroeg 0.875. In de tweede partij wist Henk Dijk na 23 beurten fraai te winnen van Pascal Pekel. Dijk maakte in die 23e beurt een hele mooie serie van 9 en pakte daarmee de volle 12 te verdienen wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde bedroeg 1.434. Pekel kwam 12 van de 35 die hij moest maken tekort en kreeg daarvoor 6 wedstrijdpunten. En ook de derde partij werd gewonnen. Nu was het Gert Siffels die, niet met hoge series, maar wel constant, deze partij na 34 beurten winnend afsloot. Toen had hij als eerste zijn 29 te maken caramboles op het scorebord staan. Tegenstander Martin van Blitterswijk, die ook 29 moest maken, miste er 8 en kwam uit op 7 wedstrijdpunten. Al met al ook voor het derde team een mooie en belangrijke overwinning. Uitslag: 32-25 voor de Trefkoele 3.

 

 

 

Artikel delen: