Mooi bedrag voor de Fietserieje  in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Mooi bedrag voor de Fietserieje in Dalfsen

DALFSEN – Mooi bedrag voor de Fietserieje tijdens Eerste Heilige communie. Afgelopen zondag deed na lange tijd weer een groep kinderen de Eerste Heilige Communie in de RK-kerk te Dalfsen.
Het is gebruikelijk dat de communicanten met hun schoolklassen geld inzamelen voor een goed doel. Het thema van dit jaar was ‘Samen kom je verder’.

Unaniem werd namelijk door de werkgroep gekozen voor ‘De Fietserieje’ als goed doel. Want heb je niet veel geld, of ben je gevlucht uit een ander land, dan helpt de fietserieje je aan een goede fiets en het onderhoud. Samen helpen zij dus iedereen verder.

Ruud Houweling van de Fietserieje, onlangs nog geridderd voor zijn vrijwilligerswerk, kwam weken eerder al op school om aan de klassen uit te leggen wat de Fietserieje allemaal doet en voor wie.
De week erna hebben 2 groepen op KBS De Polhaar een “Sponsorloop op Wieltjes” georganiseerd. Op alles wat wieltjes had (behalve de fiets) mochten kinderen zoveel mogelijk rondjes maken en geld inzamelen.
Opa’s, oma’s, families, buren, vrienden…..Iedereen kon doneren. Ook liepen kinderen tijdens het evenement met collectebussen rond. En niet voor niets!

Tijdens de zonovergoten viering ontving Ruud een cheque uit handen van de kinderen en de werkgroep. Het bedrag tot dan toe was €1527,70
Dat kwam binnen als een totale verrassing! “We kunnen hier zoveel prachtige dingen mee doen! Gereedschap, fietsen, pakketten…..Heel veel mensen gaan blij worden van deze bijdrage!” aldus een gelukkige Ruud Houweling. Het bedrag loopt zelfs nog iets op, want de collecte achterin de kerk komt daar, samen met wat kleine giften, nog bovenop.

Ruud en iedereen van de Fietserieje, van harte gefeliciteerd, namens de communicanten en iedereen van de werkgroep Eerste Heilige Communie!!

(Foto’s Robert Westera, Thomas Klomp)

Foto's 2
Mooi bedrag voor de Fietserieje  in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: