Tuinexpo Salland in een nieuw jasje - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Tuinexpo Salland in een nieuw jasje

LUTTENBERG – De Tuinexpo Salland keert zich voor deze 21e editie op 2 t/m 4 september letterlijk en figuurlijk binnenstebuiten. De Tuinexpo wordt in september gehouden en ze betrekken de binnen én buiten ruimte rondom de manege De Luttenberg.

Laat je inspireren door tuinontwerpers en hoveniers, kom struinen langs de stands in de ELWAWI (elk wat wils) zone, kom bubbelen in de Bubbelzone of kom chillen in de lounge zone. Tussendoor even genieten van een hapje en drankje? Strijk dan neer in de
Food & drink zone. De Plukzone fleurt de boel op en in de Coole kids zone vermaken de kinderen zich. Zo is de Tuinexpo Binnenstebuiten een fijn begin van de nazomer!

Tuinexpo keert binnenstebuiten
Door corona is ook de Tuinexpo een aantal keer uitgesteld. Jeanet Makkinga vertelt als voorzitter: “Dat zet je toch aan het denken als organisatie. Hoe pakken we de Tuinexpo weer op zodra het kan?
Om daarover te brainstormen zijn we afgelopen zomer een aantal keer in gesprek gegaan met de hoveniers en tuinontwerpers. Waar liggen hun wensen, wat willen ze behouden en waar zien ze kansen? Hoe ontwikkelt de markt zich en waar kunnen wij als Tuinexpo bij aansluiten? Met deze input zijn we vervolgens aan de slag gegaan. Het resultaat is een Tuinexpo die we letterlijk binnenstebuiten keren. Zo is de datum verschoven van februari naar 2 t/m 4 september. Hierdoor krijgt de Tuinexpo direct een andere beleving. We gaan namelijk genieten van de nazomer. En om niet helemaal afhankelijk te zijn van het Hollandse weer en toch te kunnen genieten van een mooie nazomer, kiezen
we ervoor om een gedeelte buiten én binnen te organiseren”.

Kom het beleven!
Er verandert misschien het nodige, maar ook het vertrouwde vind je zeker terug. Het draait nog steeds om het buitenleven en er kan gestruind worden langs de stands. Jeanet vertelt: “Genieten van het buitenleven doen we op allerlei manieren. De één gaat graag aan het werk in de tuin, terwijl de ander geniet met een wijntje vanaf de loungebank. Van een goed gesprek in je tuin, tot razende kinderen om je heen, of een picknick op het gazon. Daarom biedt ook de Tuinexpo Binnenstebuiten voor ieder wat wils”.

De voorbereidingen zijn in volle gang
“De ideeën zijn uitgewerkt dus nu is het volle vaart vooruit”, vertelt Jeanet. ‘’Wel zeker 5000 meter aan buitenruimte is afgezet, een bloemenmengsel is ingezaaid en de eerste hagen zijn gepland. Nu ook de huisstijl en de website in een fris en modern jasje zijn gestoken, kunnen we écht de boer op. De eerste reacties op het nieuwe concept zijn positief, dus we hebben vertrouwen om een mooi programma neer te zetten”. Ben je benieuwd hoe ver we exact zijn?

Meestal is groene Jopie uut Dalfsen hier ook wel te vinden.

Kijk dan voor meer informatie op www.tuinexposalland.nl.
Tuinexpo Binnenstebuiten, 2 t/m 4 september 2022, manege De Luttenberg

Artikel delen: